29 Μαρτίου 2024 / 4:15 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 4:15 πμ

Την επόμενη εβδομάδα η φορολοταρία των Χριστουγέννων…

από fimotro

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται η διεξαγωγή της δεύτερη φορολοταρίας που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία του υπουργείου Οικονομικών με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Πρόκειται για τη μεγάλη κλήρωση των Χριστουγέννων, στην οποία θα διανεμηθούν 1.000 ευρώ σε 9.000 τυχερούς. Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στην κλήρωση να αποσταλούν έγκαιρα τα στοιχεία με τις συναλλαγές των φορολογουμένων από τις τράπεζες, προκειμένου βάσει του προγραμματισμού που έχει γίνει να διεξαχθεί η κλήρωση την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου. Στην κληρωτίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων θα μπουν οι λαχνοί που θα αντιστοιχούν στις συναλλαγές των φορολογούμενων με κάρτες και άλλες μορφές ηλεκτρονικού χρήματος για το διάστημα από την αρχή του 2017 έως και το τέλος Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη κλήρωση αφορούσε τις συναλλαγές του Οκτωβρίου. Στους 1.000 τυχερούς της κλήρωσης αυτής, το ποσό των 1.000 ευρώ θα πιστωθεί στους λογαριασμούς σήμερα Πέμπτη, εκτός απροόπτου. Πάντως με τα έως τώρα δεδομένα εντός του μήνα 10.000 φορολογούμενοι θα κερδίσουν από 1.000 ευρώ ο καθένας. Στη μεγάλη κλήρωση εκτιμάται ότι θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 4,5 εκατ. φορολογούμενοι. Ο υπολογισμός των λαχνών των φορολογούμενων γίνεται με βάση τη συνολική αξία των δαπανών τους με ηλεκτρονικό τραπεζικό μέσο, όπως είναι οι κάρτες και οι μεταφορές πόσων σε λογαριασμό της επιχειρήσεις από την οποία πραγματοποιούν αγορές.

Οι λαχνοί υπολογίζονται με βάση την εξής κλίμακα:

– Για συνολικό άθροισμα αξίας συναλλαγών μέχρι 100 ευρώ τον μήνα, ένας λαχνός για κάθε ένα 1 ευρώ.

– Για τα επόμενα 400 ευρώ, ήτοι συνολικό άθροισμα από 101 ευρώ μέχρι 500 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε 2 ευρώ.

– Για τα επόμενα 500 ευρώ, ήτοι συνολικό άθροισμα από 501 ευρώ μέχρι 1.000 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε 3 ευρώ.

– Για το υπερβάλλον ποσό, ήτοι συνολικό άθροισμα πάνω από 1.001 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε τέσσερα 4 ευρώ.

Οι φορολογούμενοι μπορούν να πληροφορηθούν τον αριθμό των λαχνών που έχουν συγκεντρώσει καθώς και αν είναι μεταξύ των τυχερών σε ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή στο taxisnet (www.aade.gr)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα