25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Την είσοδο στο υπ. Εργασίας έσπασαν μέλη του ΠΑΜΕ (φωτό+βίντεο)

από fimotro

Σε εξέλιξη βρίσκονται από τις 12 το μεσημέρι πορείες και συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και της ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας, σε αντίδραση στην τροπολογία που κατατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας για τον τρόπο κήρυξης απεργιών, με στελέχη του ΠΑΜΕ να κάνουν έφοδο, σύμφωνα με πληροφορίες, στο Υπουργείο Εργασίας.

Ειδικότερα, ένταση επικράτησε στο υπουργείο Εργασίας όταν μέλη του ΠΑΜΕ εισέβαλαν στη στοά που βρίσκεται η είσοδος του υπουργείου Εργασίας σπάζοντας τα στόρια που ήταν κατεβασμένα για λόγους ασφαλείας, ενώ κατά την είσοδό τους αφαίρεσαν τα γράμματα που βρίσκονται πάνω από την είσοδο του υπουργείου.

Το ΠΑΜΕ λίγο πριν είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος αντιδρώντας στην τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή για τη λήψη απόφασης απεργίας από τις πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις και η οποία απεσύρθη σήμερα.

Η οργάνωση κάλεσε τους εργαζόμενους για μαζική συμμετοχή στην απεργία της 14ης Δεκεμβρίου «ξεκαθαρίζοντας» ότι θα «πολεμήσει με όλες του τις δυνάμεις στους χώρους εργασίας ώστε να μην περάσει αυτή η μνημονιακή δέσμευση της κυβέρνησης».
Δείτε την έφοδο του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας 

Η εν λόγω ρύθμιση κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής για τον δορυφόρο «ΕΛΛΑΣ ΣΑΤ» που ψηφίζεται σήμερα και μεταξύ άλλων προβλέπει πως η κήρυξη των απεργιών θα γίνεται με την σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των μελών (50%+1).

Να σημειωθεί πως σήμερα η συγκεκριμένη απόφαση μπορεί να ληφθεί υπό προϋποθέσεις και από το 1/5 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών των συνδικάτων.

Την ίδια στιγμή, Πανελλαδική στάση εργασίας για την από τις 11.30 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου, προκήρυξε για σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ ενώ αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι συγκεντρώνονται στην πλ. Κοραή και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Με ανακοίνωσή της, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει «με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αιφνιδιαστική κίνηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να φέρει εσπευσμένα στη Βουλή τροπολογία στον συνδικαλιστικό νόμο, με την οποία επιχειρεί να περιορίσει το δικαίωμα στην απεργία, ένα δικαίωμα που κατακτήθηκε με αγώνες και αίμα!».

Όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ, «το απόγευμα της Δευτέρας 4/12 η κυβέρνηση έφερε, κατά την πάγια τακτική της, εκπρόθεσμα και σε άσχετο νομοσχέδιο, τη σχετική τροπολογία που συμφώνησε με τους θεσμούς στα κρυφά και ερήμην των εργαζομένων, με σκοπό να ψηφιστεί από την Βουλή την Τρίτη 5/12».

Για την εν λόγω τροπολογία μίλησε στο ”Ακραίως” και το μελος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Δ. Μπράτης: «Πρόκειται κάτι το οποίο κατέθεσε χθες η κ. Αχτσιόγλου σε άσχετο νομοσχέδιο. Χωρίς καμία ενημέρωση. Είναι κάτι που δείχνει πόσο γρήγορα μεταλλάσσει τους ανθρώπους η εξουσία».

O ίδιος εξήγησε την επίμαχη τροπολογία: «Η συγκεκριμένη περιορίζει το δικαίωμα της λήψης απόφασης για απεργία στα πρωτοβάθμια σωματεία. Το πάει στο 50% συν 1 και μιλάμε για πρωτοβάθμιο σωματείο, το οποίο δεν θα την κηρύξει αν δεν υπάρχει πλειοψηφία. Ποιος τρελός θα πάρει απόφαση αν δεν συμφωνεί η πλειοψηφία των εργαζομένων; Δεν μπορούμε να ζούμε συνέχεια σε αυτό το νεφελώδες τοπίο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα