28 Μαρτίου 2024 / 5:57 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 5:57 μμ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Ερντογάν: Τι συζήτησαν

από fimotro

Στη «σκιά» των τουρκικών προκλήσεων σε Συρία, Κυπριακή ΑΟΖ και Αιγαίο, πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ και του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Ιμπραήμ Καλίν, δήλωσε πως οι δύο ηγέτες συζήτησαν για θέματα διμερούς ενδιαφέροντος και ζητήματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή. Ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου απέφυγε να μπει σε λεπτομέρειες.

Υπενθυμίζεται πως τις τελευταίες μέρες η Τουρκία έχει βρεθεί στο στόχαστρο τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από την ΕΕ εξαιτίας των ενεργειών της στο Αφρίν της Συρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη σημερινή Σύνοδο Κορυφής, αναμένεται να υπάρξει απερίφραστη καταδίκη της Άγκυρας για τις ενέργειες της. Επί τάπητος αναμένεται να τεθεί και το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που βρίσκονται στις φυλακές Αδριανούπολης, από τον Αλέξη Τσίπρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα