19 Μαρτίου 2024 / 11:24 πμ
19 Μαρτίου 2024 / 11:24 πμ

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν – Τραμπ για τη Βόρεια Κορέα

από fimotro

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο ομόλογός του των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συζήτησαν την Πέμπτη σχετικά με τα προγράμματα της Βόρειας Κορέας για την απόκτηση πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων, σε μια τηλεφωνική τους συνδιάλεξη την πρωτοβουλία για την οποία, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, είχε η Ουάσινγκτον.

Ο Τραμπ, με την ευκαιρία αυτή, προέβη στην μάλλον ασυνήθιστη χειρονομία να ευχαριστήσει τον Πούτιν διότι «αναγνώρισε τις ισχυρές επιδόσεις της οικονομίας της Αμερικής στην ετήσια ενημέρωση του Τύπου» που έκανε την Πέμπτη, ανέφερε ο Λευκός Οίκος στην ανακοίνωση με την οποία επιβεβαίωσε τη συνδιάλεξη.

Οι δύο πρόεδροι αναφέρθηκαν «στη συνεργασία (τους) για την επίλυση της πολύ επικίνδυνης κατάστασης στη Βόρεια Κορέα», σημειώνεται στην ανακοίνωση της προεδρίας των ΗΠΑ.

Νωρίτερα, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι οι δύο αρχηγοί κρατών συζήτησαν για «την κατάσταση σε πολλές περιοχές όπου εκτυλίσσονται κρίσεις, ιδίως για τη διευθέτηση του προβλήματος των πυρηνικών όπλων στην κορεατική χερσόνησο».

Ο Πούτιν μερικές ώρες νωρίτερα, στην ετήσια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, χαιρέτισε τη «συνειδητοποίηση της πραγματικότητας» από τους αμερικανούς για το ζήτημα των εξοπλιστικών προγραμμάτων της Βόρειας Κορέας αναφερόμενος σε μια δήλωση του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, ότι η Ουάσινγκτον είναι διατεθειμένη να αρχίσει συνομιλίες «χωρίς να θέτει όρους εκ των προτέρων» με την Πιονγκγιάνγκ.

«Πρόκειται για ένα πολύ καλό σημάδι, που δείχνει ότι οι αμερικανικές αρχές προχωρούν προς τη συνειδητοποίηση της πραγματικότητας» όσον αφορά το πρόβλημα αυτό, έκρινε ο Βλαντίρ Πούτιν και προέτρεψε τις δύο πλευρές να «πάψουν να επιδεινώνουν την κατάσταση» στην περιοχή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα