28 Μαρτίου 2024 / 4:19 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 4:19 μμ

Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ – Ερντογάν για τη συμφωνία για το προσφυγικό

από fimotro

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ συζήτησαν σχετικά με την ανάγκη η Ευρωπαϊκή Ένωση να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της έναντι της Άγκυρας στο πλαίσιο της συμφωνίας για την αντιμετώπισης της κρίσης των προσφύγων και των μεταναστών, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην τουρκική προεδρία.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους συνδιάλεξης οι δύο ηγέτες αναφέρθηκαν στην ανάγκη να επιτευχθεί μια δίκαιη και διαρκής λύση του Κυπριακού, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Ο Ερντογάν ζήτησε από τη Μέρκελ να δώσει εντολή να ενταθούν οι προσπάθειες αποτροπής της δράσης και παγώματος της χρηματοδότησης της αυτονομιστικής οργάνωσης Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) και των υποστηρικτών του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ισλαμιστή ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα χαρακτηρίζει τον εγκέφαλο της απόπειρας στρατιωτικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα