23 Απριλίου 2024 / 9:43 μμ
23 Απριλίου 2024 / 9:43 μμ

Τηλεοπτικός “χαβαλές” η απόλαυση των τηλεθεατών και η πλύση εγκεφάλου (βίντεο)

από fimotro
“Μ’ από την κόλασή μου, σού φωνάζω:
Εικόνα σου είμαι, κοινωνία, και σού μοιάζω”.
Οι στίχοι από το ποίημα-αμαρτωλό-της Γαλάτειας Καζαντζάκη που γράφτηκαν πριν από πολλές δεκαετίες, και αναφέρονται στο 1930 είναι επίκαιροι όσο ποτέ άλλοτε. «Εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω». Τι άλλο μπορείς να προσθέσεις στην κοινωνία του σήμερα; Ίσως την Κινέζικη παροιμία «μια εικόνα χίλιες λέξεις».
Αυτή την εικόνα, δίνουν σήμερα τα ΜΜΕ, προβάλλοντας ευτελή και απαξιωτικά προϊόντα. Πρωταγωνιστής η ιδιωτική τηλεόραση. Εκμεταλλευομένη την οικονομική και πολιτική «κρίση», έχασε τον προσανατολισμό της και γεμίζει καθημερινά τον τηλεθεατή  με «άρτον και θεάματα» για να ξεχνάει τον πόνο του! Συζητήσεις, αντιπαραθέσεις χωρίς ουσία, κατηγορίες και φράσεις της νύχτας η του πεζοδρομίου. Φωνασκούντες και υβρίζοντες αλλήλους στα τηλεοπτικά παράθυρα, με μια  κοινωνία, εθισμένη  στην καθημερινή τηλεοπτική «μαστούρα» του καναπέ αδιάφορη για τα όσα βλέπει ακούει και παρακολουθεί.
Σε μια προηγούμενη ανάρτηση: «Ακμή και παρακμή της ιδιωτικής τηλεόρασης» είχαμε δώσει το στίγμα της μικρής οθόνης .
ΕΔΩ 
Καθημερινές ατέλειωτες τηλεοπτικές μπουρδολογίες,, από μια ομάδα 20-30 τηλεοπτικών μαϊντανών, πολιτικών και «ειδικών» που μονοπωλούν την ενημέρωση και ψυχαγωγία στα 5 μεγάλα ιδιωτικά τηλεοπτικά δίκτυα. ΣΚΑΙ, ΑΝΤ1, ALPHA, STAR, Epsilon. Ο εθισμός όμως δεν είναι μόνο στις πολιτικές και «ειδικές» συζητήσεις που ξεκινάνε καθημερινά από τα χαράματα μέχρι αργά το βράδυ πολλές φορές. Είναι και τα διάφορα Realitys κυρίως εισαγόμενα που μονοπωλούν το ενδιαφέρον των τηλεθεατών, δείχνοντας σε παραλίες και «κόκκινα δωμάτια» πισινούς, στήθη, γλουτούς, γυμνά κορμιά και μπούτια γυναικών, αφήνοντας τη φαντασία των ανδρών να οργιάζει.
Ανεξέλεγκτες τηλεοπτικές διαφημίσεις και παραπλανητικές, γεμίζουν καθημερινά μικρά και μεγάλα κανάλια μπροστά στην οικονομική ένδεια με υπέρβαση προβολής. Οι πραματευτάδες και ντελάληδες της γειτονιάς έχουν μεταφερθεί τώρα στις τηλεοπτικές οθόνες, ενώ γνωστά και κορυφαία ονόματα παρουσιαστών/τριών έχουν γίνει οι καλύτεροι πλασιέ προϊόντων υγείας και ομορφιάς. Ακόμα, αυτοκίνητα, έπιπλα, κουζίνες, ηλεκτρικές συσκευές, τρόφιμα, ασημικά, ταξίδια και δεκάδες άλλα προϊόντα δεν λείπουν από την καθημερινή πραμάτεια.
Ενεχυροδανειστήρια διαφημίζονται σαν τσίχλες που μπορεί να έχεις κέρδος μέχρι και 100%, πουλώντας τα κοσμήματά σου αν βέβαια έχει απομείνει κάποιο δαχτυλίδι η «βέρα» του γάμου από κάποιο ζευγάρι. Ενώ αν βρεις καλύτερο νερό κατά τη διαφήμιση του επιχειρηματία, μπορείς να πάρεις δώρο μέχρι και 300000 ευρώ. Δεν λείπουν βέβαια και τα δεκάδες χιλιάδες ευρώ που μοιράζουν κάποια κανάλια-ενώ δεν πληρώνουν το προσωπικό τους-με αντίτιμο κάποιο μήνυμα η τηλεφώνημα 3ευρώ από τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Κυνηγώντας την τύχη  και τον τζόγο ο τηλεθεατής/ρια μέσα από το σπίτι, χρεώνει υπέρογκα το οικογενειακό πορτοφόλι μέσα από το τηλέφωνο. Το ΕΣΡ, σε αυτή την εικόνα σφυρίζει… αδιάφορα. Είπαμε, «εικόνα σου είμαι κοινωνία και σε μοιάζω».
Ψηλοτάκουνες Παρουσιάστριες προκλητικά ντυμένες, παρουσιαστές, μοντέλα, πανελίστριες με προκλητικά βαμμένα χείλη που μοιάζουν με τον κ…. της μαϊμούς , δημοσιογράφοι, σχολιαστές, κάνοντας πασαρέλα στο πλατό, διαλαλούν το εμπόρευμά τους. Με μια πασαρέλα «κατιναργιό», προσπαθούν να ενημερώσουν και να ψυχαγωγήσουν την ελληνική κοινωνία. Λες και τρώνε γλιστρίδες κάθε μέρα δεν βάζουν γλώσσα μέσα τους. Με ελλικούρες, φανφάρες, αγραμματοσύνη και ασύντακτες γραμματικές φράσεις, επαναλήψεις λέξεων και φράσεων, κακοποιούν βάναυσα την ελληνική γλώσσα. Γενειοφόροι, με πλούσιο τατουάζ, και κρεμαστά μπιχλιμπίδια στο πρόσωπο και το σώμα, δημιουργούν «πρότυπα» στους νέους, πως έτσι μπορεί να πετύχουν… στη ζωή!!!
Η ιδιωτική τηλεόραση έχει και ευχάριστες στιγμές, δεν είναι όλο σκουπίδια. Σε επόμενη ανάρτηση θα αναλύσουμε και θα σχολιάσουμε τα προγράμματα και τα πρόσωπα  όλων των καναλιών, ΣΚΑΙ, ΑΝΤ1,ALPHA, STAR, Epsilon, και πως τα τούρκικα τηλεοπτικά προϊόντα εισέβαλαν στην ελληνική κοινωνία μετά τα Βραζιλιάνικα. Τα διάφορα Realitys και οι νέοι που συμμετέχουν θέλουν το χρήμα, τη δημοσιότητα. Τι άτομα είναι; 
Προς το παρόν απολαύστε τη Νένα Βενετσάνου στο «Αμαρτωλό» της Γαλάτειας Καζαντζάκη: Εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω.
Π. ΚΟΝΤΡΑΣ
ΒΙΝΤΕΟ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα