28 Μαρτίου 2024 / 8:59 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 8:59 μμ

Τζανακόπουλος: Πρώτη προτεραιότητα η τάχιστη ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης

από fimotro

Ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μετέφερε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, τις προτεραιότητες της χώρας για το αμέσως επόμενο διάστημα στις οποίες είχε αναφερθεί ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο.
Συγκεκριμένα ανέφερε πως πρώτη προτεραιότητα η τάχιστη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Δεύτερη προτεραιότητα η έναρξη της συζήτησης για τον προσδιορισμό των συγκεκριμένων μέτρων για την ρύθμιση του ελληνικού χρέους. Τρίτη προτεραιότητα είναι η ενίσχυση της επενδυτικής δραστηριότητας στην ελληνική οικονομία. Τέλος, ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ως τέταρτη προτεραιότητα τη διαρκή ενασχόληση και τον προσανατολισμό της κυβέρνησης στα ζητήματα καθημερινότητας των πολιτών.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε επίσης ότι η χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup «μας δίνει ακόμα ένα λόγο να είμαστε αισιόδοξοι», προσθέτοντας πως «είναι πλέον κοινός τόπος ότι η ουσιαστική διευθέτηση του ζητήματος του χρέους αποτελεί προτεραιότητα για την Ευρωζώνη αλλά και για τη διεθνή κοινότητα».
«Το αποδεικνύει άλλωστε και η δέσμευση του ESM, που διά στόματος του επικεφαλής του, κ. Ρέγκλινγκ, ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει τα προτεινόμενα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος στο Eurogroup της 5ης Δεκέμβρη», επισήμανε ο κ. Τζανακόπουλος, προσθέτοντας ότι «στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η δήλωση του κ. Ντάισελμπλουμ, αποδεικνύοντας ότι η Ευρώπη είναι έτοιμη για αποφάσεις, όπως άλλωστε ορίζουν οι κοινές μας δεσμεύσεις».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στη συνέχεια της ενημέρωσης, είπε ότι παράλληλα η κυβέρνηση εξακολουθεί να εργάζεται με μεγαλύτερη ένταση στην κατεύθυνση αποκατάστασης της νομιμότητας απέναντι στη γενικευμένη ανομία που προωθούν οι κύκλοι της διαπλοκής.
«Σε αυτή την κατεύθυνση η προσπάθειά μας να τεθεί τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο είναι διαρκής, δεσμευόμενοι από τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης αλλά και με διαρκή μέριμνα για συναινέσεις, τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις» τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος.
Υπογράμμισε, στη συνέχεια, ότι «παρ’ όλα αυτά δεν υπάρχει καμία διάθεση για υποχωρήσεις ως προς τον κεντρικό στόχο μας, δηλαδή την αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης στο χώρο των μέσων ενημέρωσης, ειδικά των τηλεοπτικών σταθμών που είναι άλλωστε και απαίτηση της κοινωνίας αλλά και εντολή που έδωσε ο ελληνικός λαός στην κυβέρνησή μας τον Σεπτέμβριο του 2015».
Η κυβερνητική πολιτική αποφασίζεται συλλογικά
Η κυβερνητική πολιτική αποφασίζεται συλλογικά, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος προσέθεσε: «Ο πρωθυπουργός έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να επιλέγει τα κατάλληλα πρόσωπα. Το ποιος και πότε θα ανοίγει μέτωπα και ρήξεις είναι προϊόν συλλογικής απόφασης… Ο πρωθυπουργός δεν είναι δάσκαλος, όπως και κανείς υπουργός δεν είναι μαθητής… Δεν βαραίνουν στην κρίση του πρωθυπουργού πιέσεις από θεσμικούς και εξωθεσμικούς παράγοντες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα