25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση δεν δέχεται τελεσίγραφα από καμία εταιρεία

από fimotro

Προξενεί εντύπωση το timing της επιλογής της Eldorado να προχωρήσει στις ανακοινώσεις λίγο μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, τόνισε ο κ. Δ. Τζανακόπουλος, συμπληρώνοντας ότι η διοίκηση της εταιρείας είχε συνάντηση λίγες ημέρες πριν με τον Κ. Μητσοτάκη.

Η ΝΔ επιμένει να ταυτίζεται με επιχειρηματικά συμφέροντα, πράξη που δεν ταιριάζει σε κόμμα με φιλελεύθερο προσανατολισμό. Δεν ξέρει την ουσία της υπόθεσης ούτε τα επίδικα θέματα, σημείωσε.

Η εταιρεία δεν έχει υποβάλλει τις διευκρινίσεις που ζήτησε το Υπουργείο για μια τεχνική μελέτη. Εμείς προτείναμε να πάμε σε διαιτησία και η Eldorado δεν τη δέχεται ίσως γιατί φοβάται ότι θα ηττηθεί. Είναι η τρίτη φορά που η εταιρεία προαναγγέλλει το τέλος των επενδυτικών της δραστηριοτήτων. Θέλουμε οι επενδύσεις να γίνονται στη βάση της εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας, δήλωσε.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχθεί τελεσίγραφα. Για τα ζητήματα που υπάρχει διαφορετική οπτική με την εταιρεία υπάρχει η θεσμική διαδικασία της διαιτησίας, σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Η εταιρεία εκφράστηκε με αποικιοκρατική αυθάδεια, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ υπογράμμισε ότι καμία κίνηση δεν μπορεί να αντιστρέψει το θετικό επενδυτικό κλίμα που διαμορφώνεται για την Ελλάδα, διεθνώς.

Η χώρα παρουσιάζει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, οι επενδυτές δείχνουν εμπιστοσύνη στην οικονομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα