29 Μαρτίου 2024 / 11:42 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 11:42 πμ

Τετ α τετ Φ. Γεννηματά – Γ. Ραγκούση

από fimotro

Συνάντηση στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη, είχαν σήμερα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης.
Η συνάντηση έγινε μετά από πρωτοβουλία της επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα.
Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν οι πολιτικές εξελίξεις καθώς και όλες οι πλευρές της πορείας που εξελίσσεται προς τη συγκρότηση του νέου κι ενωμένου προοδευτικού φορέα.

«Η επαναθεμελίωση της προοδευτικής παράταξης έχει ευρύτερη πολιτική σημασία. Μετά τις αποφάσεις και τη δέσμευση όλων μας, η πορεία που εξελίσσεται μπορεί πράγματι να αλλάξει τα δεδομένα στην πολιτική ζωή. Μπορεί πράγματι να δώσει μια αληθινή ελπίδα στη νέα γενιά, στους ανέργους, στους Έλληνες που παράγουν και δημιουργούν» τόνισε σύμφωνα με πηγές του newpost.gr ο Γ. Ραγκούσης.

Όπως επισήμανε με νόημα στην συνέχεια: «Δεν αρκεί να τελειώνουμε μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ του ακροδεξιού Πάνου Καμμένου, πρέπει να φύγουμε από τις πολιτικές και τις αντιλήψεις που μας χρεοκόπησαν» και πρόσθεσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, ο κ. Τσίπρας και ο Μητσοτάκης, έχουν ηθική και πολιτική υποχρέωση να σεβαστούν τις διαδικασίες μας.Εμείς οφείλουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε να φέρουμε ξανά κοντά τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που απογοητεύτηκαν κι απομακρύνθηκαν.»

Αναφορικά με τις εξελίξεις στο χώρος της Κεντροαριστεράς για τη δημιουργία ενός νέου ενιαίου προοδευτικού φορέα, ο κ. Ραγκούσης υπογράμμισε πως «η επιτυχία της μεγάλης αυτής προσπάθειας θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από την ποιότητα, την ουσία και το περιεχόμενο των διαδικασιών προς την εκλογή ηγεσίας και το ιδρυτικό συνέδριο. Κυρίως όμως θα κριθεί από τη συμμετοχή των νέων ανθρώπων. Συμμετοχή η οποία πρέπει να ενθαρρυνθεί και να διευκολυνθεί.»
Φυσικά, συζητήθηκε και ο ρόλος της ανεξάρτητης επιτροπής Αλιβιζάτου που, όπως επισημάνθηκε, η συμβολή της «είναι πολύτιμη» . «Παρέχει όλες τις απαραίτητες εγγυήσεις διαφάνειας που απαιτούνται ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για την ποιότητα και την αξία των διαδικασιών» είπε χαρακτηριστικά, ο πρώην υπουργός.

«Έχουμε ιστορική υποχρέωση να συμβάλουμε όλοι στην αναγέννηση του προοδευτικού χώρου, δημιουργώντας σήμερα τη μία, μεγάλη κι ενωμένη προοδευτική παράταξη» είπε, τέλος, ο κ. Ραγκούσης, για να συμπληρώσει πως «η πρωτεύουσα αντίθεση δεν αφορά το παρελθόν, ούτε σχετίζεται με πρόσωπα. Συνδέεται αποκλειστικά με το μέλλον και βρίσκεται ανάμεσα στις προοδευτικές και τις συντηρητικές αντιλήψεις. Ιστορικά εκεί βρισκόταν πάντοτε, εκεί παραμένει» .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα