29 Μαρτίου 2024 / 11:40 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 11:40 πμ

Τετ α τετ Μητσοτάκη – Σόιμπλε στο Βερολίνο

από fimotro

Η συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κυριαρχεί στο σημερινό πρόγραμμα του προέδρου της Ν.Δ., ο οποίος συνεχίζει για δεύτερη ημέρα την επίσκεψή του στο Βερολίνο.

Μετά τη συνάντησή του με τον κ. Σόιμπλε, ο κ. Μητσοτάκης θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με εκπροσώπους επιχειρηματικών και βιομηχανικών φορέων της Γερμανίας, σύμφωνα με την Πειραιώς, ενώ αποτιμούν μέχρι τώρα θετικά τις επαφές του κ. Μητσοτάκη στη γερμανική πρωτεύουσα, επαναφέροντας την ανάγκη άμεσης προσφυγής στις κάλπες, τονίζοντας πως θα είναι η νίκη της λογικής απέναντι στον λαϊκισμό.

Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για δύο σενάρια: Είτε η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές, είτε «να σέρνεται η Ελλάδα και να πλησιάζει απειλητικά ο Ιούνιος και ο Ιούλιος». Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο νέων μέτρων, από την Πειραιώς ξεκαθαρίζουν πως η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει δημοσιονομικά μέτρα.

Σχολιάζοντας δηλώσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ περί δραχμής, επισημαίνουν το γεγονός ότι ούτε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ούτε κάποιος άλλος στην κυβέρνηση, έσπευσαν να τις αποδοκιμάσουν. Πηγές της Νέας Δημοκρατίας σημειώνουν πως η κατάσταση όπως διαμορφώνεται στο γερμανικό κοινοβούλιο δεν είναι εύκολη για την Ελλάδα, κάνοντας λόγο για «μεγάλη καχυποψία». Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι «τώρα είναι αρκετοί που λένε πως οι εκλογές θα ήταν η λύση για το πρόβλημα», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «υπερφορολογεί ό,τι κινείται» και «καθυστερεί τα πάντα χωρίς να κάνει τίποτα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα