28 Μαρτίου 2024 / 2:54 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 2:54 μμ

Τεράστιο κύκλωμα ναρκωτικών στα δίχτυα της ΕΛΑΣ

από fimotro

Στην εξάρθρωση ενός από τα μεγαλύτερα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών στη χώρα προχώρησε η ΕΛΑΣ.
Συνελήφθησαν 97 άτομα και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, το οικονομικό όφελος της οργάνωσης ξεπερνά τα 19 εκατομμύρια ευρώ.
Όπως τόνισε, μάλιστα, ο διοικητής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Χρήστος Παπαζαφείρης, μετά την εξάρθρωση του συγκεκριμένου κυκλώματος εκτιμάται ότι η μείωση της διακίνησης των ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας θα φτάσει έως και το 40%.
Πρόκειται για εγκληματικό δίκτυο, το οποίο κυριαρχούσε τα τελευταία χρόνια στην εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Πλατεία Αμερικής, Δροσοπούλου, Προπύλαια, Νομική Σχολή ? Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Πλατεία Κάνιγγος, Πλατεία Βικτωρίας και περιμετρικά του κέντρου της Αθήνας. «Καταφέραμε να φτάσουμε στον ‘πυρήνα’ του εγκληματικού αυτού δικτύου και να το αποδομήσουμε πλήρως», είπε ο κ. Παπαζαφείρης.
Όπως ανέφερε στη συνέχεια από τη διερεύνηση των υποθέσεων αυτών είχε γίνει ορατό ότι λειτουργούσε κεντρικός πυρήνας, που διηύθυνε όλα τα επιμέρους στάδια διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών.
Ο απολογισμός της μεγάλης επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών είναι οι συλλήψεις 97 ατόμων, εκ των οποίων οι 36 κατά τη διάρκεια της σταδιακής αποδόμησης της εγκληματικής οργάνωσης και παράλληλα δύο ηγετικών μελών, τα οποία είναι ήδη κρατούμενα σε φυλακές, από παλαιές υποθέσεις ναρκωτικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα