29 Μαρτίου 2024 / 8:21 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 8:21 πμ

Τεντώνει το σκοινί η Β. Κορέα – Απειλεί με πυρηνική καταστροφή Ιαπωνία και ΗΠΑ!

από fimotro

Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις της Βόρειας Κορέας με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιαπωνία καθώς το πρακτορείο ειδήσεων της Πιονγκιάνγκ απείλησε ξανά με χρήση χρήση πυρηνικών όπλων για την υποστήριξή τους στην απόφαση για νέες αυστηρές κυρώσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Συγκεκριμένα όπως μετέδωσε το KCNA η Β. Κορέα προειδοποιεί ότι θα “βυθίσει” την Ιαπωνία και θα μετατρέψει τις ΗΠΑ σε “στάχτες και σκοτάδι”.

Η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας προβλέπει την ενίσχυση των διεθνών κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας, μετά την 6η ισχυρότατη πυρηνική δομική που πραγματοποίησε η Πιονγιάνγκ στις 3 Σεπτεμβρίου.

“Όργανο του διαβόλου το Συμβούλιο Ασφαλείας”

Η Επιτροπή για την Ασία και τον Ειρηνικό που διαχειρίζεται τις εξωτερικές σχέσεις της Βόρειας Κορέας, αλλά και την άσκηση προπαγάνδας, ζήτησε την διάλυση του Συμβουλίου Ασφαλείας, το οποίο και χαρακτήρισε ως “όργανο του διαβόλου” το οποίο απαρτίζεται από “διεφθαρμένες” χώρες που ακολουθούν τις διαταγές των ΗΠΑ.

Άρχισε ξανά τις πυρηνικές δοκιμές

Αξίζει να σημειωθεί ότι από χθες η Β. Κορέα άρχισε ξανά τις εργασίες στο υπόγειο πεδίο πυρηνικών δοκιμών, δείχνοντας ότι θα συνεχίσει το πυρηνικό της πρόγραμμα παρά τις τελευταίες κυρώσεις από τον ΟΗΕ.

Στην πρώτη επίσημη αντίδραση της Πιονγκιάνγκ για τις κυρώσεις που αποφάσισε το Συμβούλιο Ασφαλείας την Τρίτη, το υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι αυτές θα ενισχύσουν την επιθυμία της χώρας να συνεχίσει το πυρηνικό πρόγραμμα “με γρηγορότερο ρυθμό και χωρίς την παραμικρή απόκλιση”.

Αντιμέτωπη με ελλείψεις τροφίμων η Πιονγκιάνγκ;

Την ίδια ώρα αξιωματούχοι του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών προειδοποίησαν μιλώντας στο CNBC ότι η Βόρεια Κορέα θα κληθεί να αντιμετωπίσει σε λίγο διάστημα σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς οι φετινές βροχοπτώσεις ήταν πολύ λιγότερες από την αντίστοιχη περίοδο του 2001 όταν η παραγωγή σιτηρών της χώρας έπρεσε στα χαμηλά επίπεδα ρεκόρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα