23 Απριλίου 2024 / 7:19 μμ
23 Απριλίου 2024 / 7:19 μμ

Τελεσίγραφο: Λύση στο Eurogroup ή πάμε σε Σύνοδο Κορυφής

από fimotro

Εκτακτη Σύνοδο Κορυφής στην περίπτωση που δεν υπάρξει λύση για την Ελλάδα στο προσεχές Eurogroup αυτή την Παρασκευή, ζήτησε από τον Ντόναλντ Τουσκ ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.
«Τόσο εγώ όσο και η ελληνική κυβέρνηση δεν είμαστε διατεθειμένοι να παρακολουθούμε για πολύ ακόμη, παιχνίδια σε βάρος του ελληνικού λαού και παιχνίδια σε βάρος της ενότητας της ΕΕ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
«Κάθε φορά που πλησιάζουμε σε συμφωνία με τους θεσμούς κάποιοι βάζουν επιπρόσθετες απαιτήσεις παραβιάζοντας τα συμφωνημένα”, είπε ο κ. Τσίπρας στη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και σημείωσε: “Ορισμένοι εκ των πιστωτών μας εμφανίζονται ακόμα και σήμερα αμετανόητοι. Μετά τις καθυστερήσεις που προκάλεσαν στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης με απαιτήσεις για αχρείαστα πρόσθετα μέτρα για το 2018 σήμερα επαναλαμβάνουν την ίδια τακτική κωλυσιεργίας».
«Δεν παίζουμε ένα παιγνίδι, παίζουμε με το μέλλον ενός ολόκληρου λαού», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως η εικόνα που έχουν, ο ίδιος και ο κ. Τουσκ, είναι ότι βρισκόμαστε «μια ανάσα» από τη συμφωνία, αλλά εξέφρασε την ανησυχία πως στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία στη συνεδρίαση της Ευρωομάδας της Παρασκευής, τότε θα πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες σε ανώτερο επίπεδο
Τελεσίγραφο Τσίπρα: Λύση στο Eurogroup αλλιώς πάμε σε Σύνοδο Κορυφής
Ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως αν η συμφωνία δεν επιτευχθεί στο Eurogroup της Παρασκευής («αυτό το άτυπο διευθυντήριο της ΕΕ» όπως το αποκάλεσε, τότε θα πρέπει να υπάρξουν πρωτοβουλίες σε ανώτερο πολιτικό επίπεδο ώστε να επιτευχθεί λύση πριν το Πάσχα και πάντως εντός του Απριλίου, ζητώντας και έκτακτη σύνοδο κορυφής της ΕΕ αν απαιτηθεί κάτι τέτοιο.
Οπως υποστήριξε, «κάποιοι με τεχνητό τρόπο θέτουν εμπόδια για την ανάπτυξη που θα οδηγήσει στην έξοδο από το πρόγραμμα σε ένα χρόνο από σήμερα» για να προσθέσει:
«Η αίσθηση που έχουμε στην Ελλάδα είναι πως κάθε φορά που πλησιάζουμε σε συμφωνία κάποιοι έρχονται τελευταία στιγμή να βάλουν επιπρόσθετες απαιτήσεις, επιχειρούν να ροκανίσουν το χρόνο να βλάψουν την ανάκαμψη και να επαναφέρουν στο τραπέζι αρνητικά σενάρια, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για όλη την Ευρώπη».
Οπως πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός που δεν έκρυβε την ανησυχία του «αν παρά τις προβλέψεις αυτή η συμφωνία δεν επιτευχθεί στο πλαίσιο του άτυπου διευθυντηρίου της ΕΕ του Eurogroup, θα πρέπει να ληφθούν πρωτοβουλίες σε ανώτερο επίπεδο ώστε να έχουμε θετική εξέλιξη πριν το Πάσχα. Σε κάθε περίπτωση εντός του Απριλίου ακόμη και αν χρειαστεί να γίνει έκτακτη σύνοδος ηγετών.
Τουσκ: Δεν θέλουμε να τιμωρήσουμε την Ελλάδα
«Οι υπουργοί Οικονομικών πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους στο Γιούρογκρουπ της Παρασκευής και να επιτύχουν μία συμφωνία. Αυτό το είναι το μόνο θετικό αποτέλεσμα, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Να περιμένουμε μέχρι την Παρασκευή, αλλά νομίζω ότι είμαστε κοντά, πολύ κοντά σε αυτήν τη συμφωνία», επισήμανε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον πρωθυπουργό.
Ο κ. Τουσκ πρόσθεσε πως η διάθεση της ΕΕ δεν είναι να τιμωρήσει την Ελλάδα, αλλά να τη βοηθήσει, και σημείωσε ότι ο ελληνικός λαός έχει, ήδη, τιμωρηθεί αρκετά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα