25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Τα 45άρια έγιναν Καλάσνικοφ… στην ΕΡΤ με νέους σκοπευτές τη Μπελούτσι και τον Κλούνεϊ!

από fimotro

Γράφει ο Κ.Π.

([email protected])

Η ΕΡΤ όπως έχω γράψει πολλές φορές ήταν το μήλον της έριδος όλων των κυβερνήσεων και της αντιπολίτευσης για το ποιος θα έχει τον ελεγχό της ανεξάρτητα από διοικήσεις και πρόσωπα που διόριζαν!

Ειδικά στον τομέα της ενημέρωσης, τόμοι μπορούν να γραφτούν για τον τρόπο με τον οποίο έμπαιναν και έβγαιναν κυβερνητικές ειδήσεις στη διάρκεια μετάδοσης των δελτίων η αποσιώπηση ανακοινώσεων της αντιπολίτευσης. Υπήρχαν τα λεγόμενα 38ρια στην ενημέρωση που έπαιζαν αυτόν τον ρόλο.

Με το πέρασμα των χρόνων τα πράγματα άρχισαν να σκληραίνουν και τα 38ρια αντικαταστάθηκαν από 45ρια για να φτάσουμε στο σήμερα. Η νέα τεχνολογία και τα διάφορα sites και blogs έχουν αυτή τη δυνατότητα να λειτουργούν σαν «πολιτικά» πολυβολεία απέναντι στο πολιτικό σύστημα, ακόμα και με πληρωμένα συμβόλαια, όπως συμβαίνει σε πολλά ελεγχόμενα ΜΜΕ.

Η ΕΡΤ λοιπόν δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Μόνο που προχώρησε-με εντολή Μαξίμου-ακόμη περισσότερο και τα 45ρια τα έκανε «Καλάσνικοφ» προκειμένου να ελέγξει την ενημέρωση με νέους σκοπευτές!!!

Βλέποντας η κυβέρνηση ότι τα πολεμοφόδια στο χώρο της ενημέρωσης τελειώνουν μετά την αποτυχία των τηλεοπτικών αδειών, τα «βοσκοτόπια» προχώρησαν στην έκδοση εντύπου με δήθεν σκάνδαλα και λάσπη σε βάρος του αρχηγού της ΝΔ και στελεχών της-Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου διαβίβασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών την μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει ο διευθυντής του Documento Κώστας Βαξεβάνης σε βάρος τόσο του πρόεδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και της συζύγου του Μαρέβας Γκραμπόφσκι- Μητσοτάκη για την υπόθεση της μη υποβολής επί σειρά ετών Πόθεν Έσχες.
Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό.

Οι δημοσκοπήσεις, η αξιολόγηση, οι εσωκομματικές διαφωνίες και η δυσαρέσκεια της κοινωνίας για την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται στο ναδίρ(!). Η νομή όμως της εξουσίας είναι γλυκιά. Η ΕΡΤ λοιπόν μπορεί να παίξει ουσιαστικό ρόλο στην προπαγάνδα και την ελεγχόμενη ενημέρωση των πολιτών. Αμ΄ έπος αμ΄ έργον! Όσοι παρακολουθούν τον κρατικό φορέα ειδήσεων θα έχουν διαπιστώσει ποιες ειδήσεις προηγούνται και πως προβάλλονται.

Δεν είναι όμως μόνο οι ειδήσεις, είναι και οι ενημερωτικές εκπομπές. Μια από αυτές είναι και η «αίθουσα σύνταξης», με παρουσιαστή μέχρι πρότινος τον νέοπροσληφθέντα «αστέρα» Νίκο Παναγιωτόπουλο και νυν παρουσιάστρια της εκπομπής κα Κατερίνα Ακριβοπούλου και ειδικούς σχολιαστές: Έρρικα Βαλλιάνου, Αναστασία Γιάμαλη, Σωτήρης Καψώχας, Βούλα Κεχαγιά, Σεραφείμ Κοτρώτσος, Νικόλ Λειβαδάρη, Διονύσης Νασσόπουλος, Θάνος Πασχάλης Μαρία Πολλάλη.

Πολλοί από τους συναδέλφους δημοσιογράφους είναι επαγγελματίες και εξαίρετοι. Κάποιους τους γνωρίζω και προσωπικά. Η Έρρικα χρόνια στο δικαστικό ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, η Βούλα στο πολιτικό ρεπορτάζ, ο Θάνος χρόνια στο Mega και ο Σωτήρης σε ραδιόφωνο και έντυπο Τύπο, το ίδιο και ο Σεραφείμ. Προσωπικά θα μπορούσα να ξεχωρίσω την Βούλα Κεχαγιά και τον Σωτήρη Καψώχα.

Αναρωτιέμαι όμως! Η ΕΡΤ διαθέτει περισσότερους από 500 δημοσιογράφους. Έχω προσωπική γνώση και γνωρίζω τον επαγγελματισμό και την παιδεία πολλών, δεν μπόρεσε η διοίκηση της ΕΡΤ να αξιοποιήσει 10-20 δημοσιογράφους δικά της παιδιά; Δηλαδή η διοίκηση «φτύνει» όλους τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και αναθέτει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στον εξωτερικό συνεργάτη Νίκο Παναγιωτόπουλο-ποιος είναι, ο Μάρλο Μπράντο ή ο Τζορτζ Κλούνεϊ; και η Κατερίνα Ακριβοπούλου, που πήρε τη θέση του στην «αίθουσα σύνταξης» η Μόνικα Μπελούτσι; Όχι βέβαια.

Απλά η ΕΡΤ και το Μαξίμου βρήκαν πρόσωπα που μπορούν να της κάνουν καλύτερα τη δουλειά σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που περνάει μέχρι τις εκλογές, αν αντέξουν. Η κυρία Κατερίνα Ακριβοπούλου έχει δείξει στο πρόσφατο παρελθόν τα «φιλικά» της αισθήματα απέναντι στην ΝΔ και τον αρχηγό της.

Σε μια πρόσφατη αναρτησή της, 3 Φεβρουαρίου στο Αλ Τσαντίρι του Λάκη Λαζόπουλου τον στολίζει από πάνω μέχρι κάτω και τον αποκαλεί «γραφικό πολιτικό καρτούν», αναφέρει συγκεκριμένα:
«Ο προχθεσινός διασυρμός Μητσοτάκη στη Βουλή, δεν σχετίζεται μόνο με την κοινότοπη παραδοχή ότι σε ένα ματς για τη διαπλοκή, είναι εκ προοιμίου χαμένος από τα αποδυτήρια. Η κενότητα του πολιτικού του λόγου, η νηπιακή του σκέψη, (χωρίς όμως την αθωότητα του νηπίου) η ανυπέρβλητη ροπή του προς την ευτέλεια, ή ρητορική ψιλομορφωμένης κουτοπόνηρης Κατίνας που καμαρώνει μόνη της στον καθρέφτη, με το εμβληματικό χασκόγελο στο τέλος να τινάζει τη μπάνκα στον αέρα, τον κατατάσσουν στη σειρά των γραφικών πολιτικών καρτούν…».

Διαβάστε όμως ολόκληρη την αναρτησή της και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα γιατί πήγε στην ΕΡΤ! Αν βρείτε μια λέξη κατά κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ στείλτε τη και σε μένα να την διαβάσω. Γράφει η κυρία Κατερίνα Ακριβοπούλου:

Η πολιτική επικοινωνία είναι στην πραγματικότητα το όπλο των αδύναμων, όταν δεν έχουν περιεχόμενο, συνηθίζει να λέει ένας φίλος, πολιτικός επιστήμονας…
Πράματι – που θα έλεγε και ο Κυριάκος – η πρόσφατη μονομαχία στη Βουλή για τη διαπλοκή, επιβεβαίωσε με μνημειώδη τρόπο, το αξίωμα του φίλου…
Ο Μητσοτάκης επιβάλλεται στην κοινή συνείδηση με την ίδια μεθοδολογία με την οποία επιβλήθηκαν ο Σημίτης και ο ΓΑΠ…
Εταιρίες δημοσκοπήσεων, ΜΜΕ, δημοσιολόγοι και δημοσιολογούντες διαμορφωτές της κοινής γνώμης, συνεπικουρούμενοι από «δίκτυα» και μεγαλοεργολάβους του life style, επέβαλαν.. συνειδητά και με το ζόρι πρόσωπα με περιορισμένη μεν προσωπικότητα, αλλά απεριόριστη ενδοτικότητα…
Άλλωστε το ένα χαρακτηριστικό είναι προϋπόθεση του άλλου…
Το μακέτο που δίνει ραντεβού στις κάλτσες, θα ήταν μια ανάμνηση της διανοητικής γελοιότητας των δύο ανδρών, εάν δεν επισκιάζονταν από την οικονομική δολοφονία της χώρας…
Ακόμη και στον αδηφάγο Βενιζέλο ή στον ακροδεξιό Σαμαρά που πολιτεύτηκε με όρους τους 50, δύσκολα θα μπορούσε κανείς να καταλογίσει έλλειμμα προσωπικότητας και πνευματική ένδεια…
Ο προχθεσινός διασυρμός Μητσοτάκη στη Βουλή, δεν σχετίζεται μόνο με την κοινότοπη παραδοχή ότι σε ένα ματς για τη διαπλοκή, είναι εκ προοιμίου χαμένος από τα αποδυτήρια.
Η κενότητα του πολιτικού του λόγου, η νηπιακή του σκέψη, (χωρίς όμως την αθωότητα του νηπίου) η ανυπέρβλητη ροπή του προς την ευτέλεια, ή ρητορική ψιλομορφωμένης κουτοπόνηρης Κατίνας που καμαρώνει μόνη της στον καθρέφτη, με το εμβληματικό χασκόγελο στο τέλος να τινάζει τη μπάνκα στον αέρα, τον κατατάσσουν στη σειρά των γραφικών πολιτικών καρτούν…
Και όλοι εμείς πρέπει τώρα να πιστέψουμε σώνει και καλά ότι ο Μητσοτάκης έχει ρεύμα, την ώρα που στη Ν.Δ. σκίζουν από απελπισία τα ρούχα τους και οι επικοινωνιολόγοι τα πτυχία τους…
Αυτή η πραγματικότητα μπορεί να αποτελέσει και την κρίσιμη παγίδα για την κυβέρνηση που θεωρεί – και με το δίκιο της – ότι σε κάθε αναμέτρηση στη Βουλή, ο Τσίπρας κλέβει εκκλησία.
Αν το σύνδρομο του εφησυχασμού κυριαρχήσει, και η έννοια του αντιπάλου περιοριστεί στον Μητσοτάκη, η αποκαμωμένη οικονομικά και αποπροσανατολισμένη ιδεολογικά κοινωνία, μπορεί να στείλει σπίτι του τον Κούλη, αλλά δεν είναι καθόλου βέβαιο σε ποιόν «σωτήρα» θα ακουμπήσει…
Μετά τον Κυριάκο τι, είναι το ερώτημα και όχι απέναντι στον Κυριάκο ποιος…

Έχει άδικο λοιπόν η ΝΔ να διαμαρτύρεται γιατί της έδωσε η ΕΡΤ και το Μαξίμου την «αίθουσα σύνταξης»;

«Διαβάσαμε με προσοχή την ανακοίνωση της Ε.Ρ.Τ. των κ. Ταγματάρχη και Τσακνή.
Δεν είδαμε την ίδια ευαισθησία, όταν, την Παρασκευή, η κυρία Γιάμαλη ειρωνευόταν τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.
Δεν είδαμε καμία ευαισθησία, όταν οι κ. Ταγματάρχης και Τσακνής όριζαν συντονίστρια ενημερωτικής εκπομπής την κυρία Ακριβοπούλου, μόνιμη υβρίστρια της Νέας Δημοκρατίας και του Αρχηγού της.
.
Η Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της σέβονται τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς της Ε.Ρ.Τ. Σε αντίθεση με την διοίκηση Ταγματάρχη και Τσακνή, που – ενώ η Ε.Ρ.Τ. διαθέτει ικανούς δημοσιογράφους – επιλέγει για τις εκπομπές της εξωτερικούς συνεργάτες.
Παραδίδουμε τους κ. Ταγματάρχη και Τσακνή στην κρίση των σκληρά φορολογούμενων πολιτών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα