28 Μαρτίου 2024 / 1:40 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 1:40 μμ

Τα όχι, τα ναι και οι αποχές στην ψηφοφορία της Βουλής

από fimotro

Με πολλές διαφοροποιήσεις πέρασε το άρθρο 8 που επιτρέπει αναδοχή τέκνων από ομόφυλα ζευγάρια με σύμφωνο συμβίωσης.

Επί του επίμαχου άρθρου του νομοσχεδίου, από το σύνολο των 264 βουλευτών, υπέρ ψήφισαν 161, ενώ 103 ήταν τα «όχι» που καταμετρήθηκαν.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν «όχι» δύο βουλευτές,  οι κ.κ. Παραστατίδης και Μιχελογιαννάκης. Επίσης απείχαν οι διαφωνούντες (Γεωργία Γεννιά, Γ.Τζιμάνης, Ι. Καραγιάννης, Μ.Μπόλαρης). Ως απών καταγράφηκε και ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, όχι γιατί διαφωνεί με την διάταξη αλλά γιατί έφτασε καθυστερημένος στην Ολομέλεια. Επίσης απόντες ήταν ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος η κυρία Αννα Βαγενά και η κυρία Νίνα Κασιμάτη.

Από την ΝΔ ψήφισαν «ναι» οι Ντόρα Μπακογιάννη, Ολγα Κεφαλογιάννη, Νίκη Κεραμέως και Κατερίνα Μάρκου. Μάλιστα η τελευταία ήταν εισηγήτρια εκ μέρους της ΝΔ για το «όχι» και τελικά η ίδια ψήφισε… υπέρ. Απουσίαζαν συνολικά 8 βουλευτές μεταξύ των οποίων οι πρώην πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής και ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Από τους ΑΝΕΛ ψήφισαν «ναι» μόνον οι παρόντες Παπαχριστόπουλος και Ζουράρις. Ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος απείχε

Οι παρόντες βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ψήφισαν άπαντες «ναι» – μεταξύ των οποίων και η Φώφη Γεννηματά και ο Ευ. Βενιζέλος, ενώ υποστηρικτές του «όχι» όπως οι Ανδρέας Λοβέρδος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Μιχάλης Τζελέπης, Γιώργος Αρβανιτίδης και Γιώργος Καρράς απείχαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα