19 Μαρτίου 2024 / 5:19 πμ
19 Μαρτίου 2024 / 5:19 πμ

Τα τουρκικά ΜΜΕ αξιοποίησαν τη γκάφα του Κατσίκη

από fimotro

Ο τουρκικός Τύπος δεν θα μπορούσε να μην εκμεταλλευτεί στο έπακρο το «δώρο» του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη που μίλησε για ανταλλαγή των Ελλήνων με τους Τούρκους αξιωματικούς. 

Η φιλοκυβερνητική πλέον εφημερίδα  Hurriyet δημοσίευσε άρθρο  με τίτλο «Πρόταση για ανταλλαγή των Ελλήνων με τους Τούρκους στρατιωτικούς» και περιλαμβάνει τις δηλώσεις του Ελληνα βουλευτή αλλά και την αντίδραση του Δημήτρη Καμμένου επίσης βουλευτή των ΑΝΕΛ, ο οποίος κάλεσε τον κ. Κατσίκη να ζητήσει συγγνώμη από τις οικογένειες των δύο Ελλήνων που βρίσκονται στη φυλακή στην Αδριανούπολη.

Η τουρκική εφημερίδα σημειώνει επίσης ότι είναι η πρώτη φορά που αυτό συζητείται ανοιχτά: «Μιλώντας στη τηλεόραση του ΣΚΑΙ είπε ότι ο Ερντογάν κατά την επιστροφή του από την Βάρνα έστειλε το μήνυμα για ανταλλαγή. Εάν οι ηγέτες των δύο χωρών παρακάμψουν τη Δικαιοσύνη στις χώρες τους, κατά την άποψη του μπορεί να διευθετηθεί το θέμα», γράφει το δημοσίευμα, ενώ σημειώνεται ότι ο βουλευτής είπε ότι είναι δική του άποψη και δεν δεσμεύει το κόμμα του.

Στη συνέχεια η Hurriyet αναμεταδίδει και τις νεότερες δηλώσεις Κατσίκη στις οποίες κάνει λόγο για «υποθετικό σενάριο».

Από την άλλη πλευρά, η Υeniakit με υπερηφάνεια ανακοινώνει ότι οι Έλληνες «στριμώχτηκαν στη γωνία» και μιλούν για ανταλλαγή. Αναφερόμενη στο γεγονός ότι οι δηλώσεις του Κώστα Κατσίκη, ήρθαν μετά τις δηλώσεις του Ερντογάν, η εφημερίδα παρουσιάζει την ιδέα της ανταλλαγής ως επακόλόυθο των πράξεω του Τούρκου προέδρου, δίνοντας την εικόνα νίκης.

Στο ίδιο κλίμα η Haber7 με τον εμφατικό τίτλο: «Το είπαν για πρώτη φορά! Η προσφορά ανταλλαγής στην Τουρκία», αναφέρει τη θέση του κ. Κατσίκη, ως στέλεχος της κυβέρνησης ο οποίος συζήτησε την ανταλλαγή των Ελλήνων στρατιωτικών με τους Τούρκους πραξικοπηματίες ανοιχτά στην τηλεόραση.

«Το είπαν για πρώτη φορά!», το μέλος της Βουλής, Κώστας Κατσίκης μίλησε για ανταλλαγή ανοιχτά, διατρανώνει και η yenihaber, αναφέροντας τις δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα