28 Μαρτίου 2024 / 12:45 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 12:45 μμ

Τα Σκόπια απέστειλαν το δικό τους προσχέδιο – Υπάρχουν διαφορές, λέει ο Ντιμιτρόφ

από fimotro

Tο δικό τους προσχέδιο συμφωνίας, σχετικά με το ονοματολογικό έστειλαν τα Σκόπια στην Αθήνα, ενώ είχαν ήδη λάβει τις ελληνικές προτάσεις.

Η ανταλλαγή των εγγράφων έγινε πριν από την επίσκεψη του Νίκου Κοτζιά στην ΠΓΔΜ, την Πέμπτη, ενώ ο Σκοπιανός ομόλογός του, Νίκολα Ντιμιτρόφ, δήλωσε ότι υπάρχουν διαφοροποιήσεις ανάμεσα στα δύο κείμενα.

Δεν είναι υπό συζήτηση κάποια συγκεκριμένη ονομασία δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ δήλωσε, μετά την παραλαβή των ελληνικών εγγράφων, αλλά παράλληλα τα Σκόπια έστειλαν στην Αθήνα τη δική τους εκδοχή.

Ωστοσο δήλωσε ότι έχει λόγους να είναι αισιόδοξος. «Το προσχέδιο συμφωνίας έφτασε και το δικό μας εστάλη στην Αθήνα. Αυτά αναμένεται να είναι ένα εργαλείο που θα βοηθήσουν τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, η επόμενη φάση της οποίας θα γίνει στη Βιέννη», συμπλήρωσε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός. Ο Ζάεφ δήλωσε ακόμη ότι θα έχει και ο ίδιος συνάντηση με τον κ. Κοτζιά, πέρα από το τετ α τετ των υπουργών Εξωτερικών.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Κοτζιάς θα βρεθεί στα Σκόπια την Πέμπτη και την Παρασκευή, ενώ στις 30 Μαρτίου ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών και ο Σκοπιανός ομόλογός του θα έχουν συνάντηση στη Βιέννη, παρουσία του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.

Ο Ντιμιτρόφ- παρότι δεν μπήκε σε λεπτομέρειες- δήλωσε ότι υπάρχουν διαφοροποιήσεις ανάμεσα στα δύο προσχέδια. Δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες σε ό,τι αφορά την ελληνική πρόταση, σημειώνοντας ότι αναλύεται αυτή την περίοδο.

«Οποτε επικοινωνούμε μέσω των ΜΜΕ, η δουλειά γίνεται περίπλοκη. Είναι ειλικρινές να πούμε ότι υπάρχουν διαφορές και ελπίζουμε ότι αν σκεφτούμε μαζί με έναν στόχο, θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε αυτές τις διαφορές», συμπλήρωσε ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα