29 Μαρτίου 2024 / 4:09 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 4:09 μμ

Τα παιδιά του Φιγιόν επέστρεψαν μέρος των μισθών που έλαβαν ως κοινοβουλευτικοί βοηθοί!

από fimotro

Τα δύο παιδιά του υποψηφίου της δεξιάς στις προεδρικές εκλογές Φρανσουά Φιγιόν, τα οποία ο πατέρας τους είχε απασχολήσει ως κοινοβουλευτικούς βοηθούς του από το 2005 έως το 2007, είχαν επιστρέψει ένα μέρος των μισθών τους στους γονείς τους, αποκάλυψε σήμερα η εφημερίδα Le Parisien.
Έτσι, από τα 46.000 ευρώ καθαρά που είχε πάρει η κόρη του, η Μαρί, από τον Οκτώβριο του 2005 έως τον Δεκέμβριο του 2006, περίπου 33.000 ευρώ κατατέθηκαν στον κοινό λογαριασμό των γονέων, σύμφωνα με την εφημερίδα. Ο Σαρλ Φιγιόν, ο οποίος τη διαδέχθηκε από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2007 ως βοηθός του πατέρα του στη Γερουσία, επέστρεψε στους γονείς του περίπου το 30% των μισθών του, δήλωσαν συγκλίνουσες πηγές.
Απαντώντας σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου, ο δικηγόρος της Μαρί Φιγιόν, ο Κιρίλ Μπουγκαρτσέφ, επιβεβαίωσε τους αριθμούς αυτούς, λέγοντας πως η πελάτισσά του θέλησε να “πληρώσει για τον γάμο της, στα μέσα του 2006”, και πως γι΄αυτό “εξόφλησε τους γονείς της” οι οποίοι της είχαν δώσει αυτά τα χρήματα.
“Κάνει ό,τι θέλει με τα χρήματα που κερδίζει! Αν θέλει να εξοφλήσει τους γονείς της, είναι επιλογή της. Το είπε αυθόρμητα στους ανακριτές” που την άκουσαν στις 9 Φεβρουαρίου, είπε. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, το ζεύγος Φιγιόν κατάφερε να ξαναβρεί, “δέκα χρόνια μετά”, 14 τιμολόγια αυτού του γάμου για ένα ποσό 44.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο, οι μισθοί που έλαβε η Μαρί Φιγιόν, η οποία ήταν τότε ασκούμενη δικηγόρος, ήταν δικαιολογημένοι.
“Έκανε πολλές έρευνες για διάφορες θεματικές για τον πατέρα της, για θεσμικά, ευρωπαϊκά θέματα και για κοινωνικά θέματα, ιδίως ενόψει της κυκλοφορίας του βιβλίου του το 2006”, εξήγησε, λέγοντας πως “πολλά σημειώματα πιστοποιούν αυτή την εργασία” και “δέκα ημέρες” παρουσίας στη βιβλιοθήκη της Γερουσίας.
Η Parisien γράφει ακόμη πως ο Σαρλ Φιγιόν, που απασχολήθηκε ως κοινοβουλευτικός βοηθός από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2017, έναντι 4.846 ευρώ μικτών τον μήνα, “αναφέρθηκε σε μηνιαίες μεταφορές πιστώσεων για ένα μικρότερο ποσοστό, της τάξης του 30% περίπου του καθαρού μισθού του”.
Όταν ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο δικηγόρος του Σαρλ Φιγιόν, ο Πασκάλ Εϊρό, επιβεβαίωσε τη μεταφορά περίπου του 30% του καθαρού μισθού στο ζεύγος Φιγιόν, εξηγώντας πως επρόκειτο για “αποζημίωση που αντιστοιχούσε στα έξοδα που κατέβαλαν οι γονείς του” για την “ενοικίαση ενός στούντιο” και για “τρέχοντα έξοδά του”.
“Γι’ αυτά τα χρήματα μίλησε αυθόρμητα στους ανακριτές” που τον άκουσαν στις 9 Φεβρουαρίου στο κτίριο της δικαστικής αστυνομίας, είπε ο Εϊρό.
Σύμφωνα με τον Εϊρό, ο Σαρλ Φιγιόν, ο οποίος σήμερα είναι δικηγόρος εμπορικού δικαίου, “εργάστηκε για τον πατέρα του για συνταγματικά θέματα και για το θέμα του κράτους ως μετόχου”. Όμως, αντίθετα με την αδελφή του, δεν βρήκε αποδείξεις για την εργασία του.
“Ποιος κρατάει [τεκμήρια] από μια εργασία που έκανε πριν από δέκα χρόνια; Του ζητούν αποδείξεις που δεν μπορούν να βρεθούν”, υπογράμμισε ο Εϊρό.
Ο Φρανσουά Φιγιόν κλήθηκε να εμφανιστεί την Τετάρτη ενώπιον των ανακριτών, που μπορεί να τον θέσουν υπό επίσημη έρευνα, κυρίως για κατάχρηση δημόσιου χρήματος στο πλαίσιο της έρευνας για εικονικές θέσεις απασχόλησης που φέρεται να είχαν η σύζυγός του, η Πενελόπ Φιγιόν, και τα παιδιά του Μαρί και Σαρλ.
Η εφημερίδα Le Canard enchaîné είχε αποκαλύψει στα τέλη Ιανουαρίου πως η σύζυγός του ήταν κοινοβουλευτική βοηθός του η οποία μισθοδοτείτο για χρόνια, μια απασχόληση την οποία το ζεύγος δεν είχε αναφέρει ποτέ.
Από το 1986 έως το 2013, δίπλα στον Φρανσουά Φιγιόν ή τον Μαρκ Ζουλό που τον διαδέχθηκε στη γαλλική Εθνοσυνέλευση (2002-2007), η Πενελόπ Φιγιόν είχε λάβει 680.000 ευρώ καθαρά, δηλαδή περίπου 3.600 ευρώ καθαρά τον μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα