29 Μαρτίου 2024 / 10:08 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 10:08 πμ

Τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών για το Πάσχα

από fimotro

«Αρκεί να πιστέψουμε ότι υπάρχει Ιθάκη και θα φτάσουμε σύντομα», δήλωσε από την Κέρκυρα ο πρωθυπουργός βγαίνοντας από το παλιό δημαρχείο της πόλης «Σαν Τζιάκομο» όπου παρακολούθησε το έθιμο των «μπότηδων».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο δίδαγμα του Ομήρου ότι για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να φτάσουμε στην Ιθάκη δεν χρειάζεται μόνο δύναμη αλλά χρειάζεται και μυαλό.

«Ας διδαχθούμε από τον πολυμήχανο Οδυσσέα, να κλείσουμε τα αυτιά μας στα σειρήνες, και να ξεπεράσουμε και τις τελευταίες συμπληγάδες. Είναι ίσως συμβολικό ότι το νησί των Φαιάκων ήταν η τελευταία στάση πριν την Ιθάκη» τόνισε.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Τσίπρας ευχήθηκε καλή ανάσταση, υγεία και ευτυχία σε όλους λέγοντας ότι είναι μια μέρα χαράς για όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες.
«Είναι μια μέρα που το αναστάσιμο πνεύμα πρέπει να ζεστάνει τις καρδιές όλων μας και να μας δώσει κουράγιο να προχωρήσουμε», είπε.

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα ζήσει καλύτερες μέρες

Στο πασχαλινό μήνυμά του ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «πάνω απ’ όλα, το Πάσχα είναι ο θρίαμβος της ελπίδας επί της απελπισίας. Της πίστης επί της απογοήτευσης. Της ζωής επί του θανάτου και το μήνυμα αυτό, το έχουμε ανάγκη ως χώρα και ως λαός τις δύσκολες εποχές που ζούμε».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αναφορά στις δυσκολίες που περνά η χώρα με την εκτίμηση ότι «η εβδομάδα των παθών για τους Έλληνες και τον ελληνισμό έχει κρατήσει πολλά χρόνια».

«Η Ελλάδα θα ζήσει καλύτερες μέρες γιατί της αξίζει» και ότι η Ανάσταση της, περνά μέσα από τις δικές μας αποφάσεις, τη συνειδητοποίηση της πραγματικότητας, την ελπίδα της αλήθειας».

Γεννηματά: Ελπίδα, δύναμη και αισιοδοξία

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, με το Πασχαλινό μήνυμα της εύχεται «Το φως της Ανάστασης να μας γεμίσει ελπίδα, δύναμη και αισιοδοξία».

Το ΚΚΕ αναφέρει: «Για να αναστηθεί ο λαός μας χρειάζεται αγώνας, πίστη στις δυνάμεις του, αποφασιστικότητα να βγάλει από τη μέση κάθε τι που τον εμποδίζει να ζήσει με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του».

Θεοδωράκης: Να μη φοβηθούμε να αλλάξουμε

«Να νικήσουμε τα προβλήματα. Να φύγουμε μπροστά. Με γνώση και σχέδιο. Να μη φοβηθούμε να αλλάξουμε ότι επιβάλλεται», ευχήθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επίσης συσχετίζει την εορτή του Πάσχα με αυτήν της Άνοιξης και την αναγέννηση, την ελπίδα και τη δύναμη της ζωής, επισημαίνοντας ότι έχουμε την τύχη να ζούμε σε μια χώρα με ένα σπάνιο και πανέμορφο φυσικό περιβάλλον και να είμαστε μέλη μιας κοινωνίας που παρά την κρίση στέκεται όρθια και δείχνει την ανθρωπιά της σε όσους έχουν ανάγκη».

Λεβέντης: Να συνεννοηθούν, αντί να τρώγονται

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης προτρέπει δε τα κόμματα να συνεννοηθούν «αντί να τρώγονται» με κοινό στόχο την ανύψωση της πατρίδας.

Τέλος, εύχεται «στους απανταχού της γης ομογενείς» και σε όλους τους νέους που συνεχώς μεταναστεύουν και σε όσους μένουν να «είναι άνεργοι ή με εξευτελιστικές αμοιβές», όπως χαμηλές είναι και οι συντάξεις των ηλικιωμένων, απέναντι σε ένα διαρκώς αυξανόμενο κόστος ζωής, όπως σημειώνει.

Καμμένος: Να φωτίζει τη ζωή όλων μας

Με τη σειρά του ο Πάνος Καμμένος έστειλε θερμές ευχές του, στα στελέχη, τους στρατευμένους και τις οικογένειες με την ευκαιρία των Αναστάσιμων ημερών.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας προέτρεψε «να αφήσουμε το Αναστάσιμο Φως που ευαγγελίζεται η μεγάλη αυτή γιορτή της Χριστιανοσύνης, να φωτίζει τη ζωή όλων μας και να μας χαρίζει υγεία, ειρήνη, αγάπη, αλληλεγγύη και αισιοδοξία για το αύριο»

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων δήλωσε ότι «Φως που συμβολίζει την Πίστη, την Ελπίδα, την ανιδιοτελή Αγάπη να οδηγεί τα βήματά μας με την προσδοκία να υπερβούμε τον ατομικό και συλλογικό μας Γολγοθά και να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για ένα δημιουργικό παρόν και ένα μέλλον πάνω σε στέρεες βάσεις. Το αξίζουμε όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες».

Στο μήνυμά του ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΚΗΔΗΣΟ Γιώργος Παπανδρέου σημειώνει ότι «Το καλύτερο αύριο θα έρθει μέσα από τους δικούς μας αγώνες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα