28 Μαρτίου 2024 / 8:44 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 8:44 μμ

Τα μαζεύει ο Σαντορινιός για την κατοίκηση μικρών νησιών στο Αιγαίo

από fimotro

Τα «μαζεύει» ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός ως προς την πρότασή του για το πρόγραμμα να κατοικηθούν βραχονησίδες στο Αιγαίο.

«Το καθεστώς του Αιγαίου είναι ξεκάθαρο, καθορίζεται ρητώς από σειρά διεθνών συμφωνιών και δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση. Αποφάσεις σχετικές με την ανάπτυξη περιοχών της ελληνικής επικράτειας εμπίπτουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα του ελληνικού κράτους και αποτελούν ελληνική εσωτερική υπόθεση» ανέφερε.

Ο υφυπουργός διευκρινίζει, ότι η προσπάθεια που είχε ξεκινήσει από το υπουργείο Ναυτιλίας, για την οποία ενημερώθηκε στο πλαίσιο ανάληψης των νέων του καθηκόντων, αφορούσε νησιά του Κεντρικού Αιγαίου που έχουν περιβαλλοντικό, ερευνητικό και ενδεχομένως ιστορικό ενδιαφέρον, και στο πλαίσιο συγκεκριμένου θεματικού ευρωπαϊκού προγράμματος, έγιναν προσπάθειες για την χρηματοδότηση δράσεων που θα βοηθήσουν στην ανάδειξη της μοναδικότητας αυτών των τόπων.

Σκοπός -αναφέρει ο κ. Σαντορινιός- ήταν να δοθούν επιπλέον ευκαιρίες ανάπτυξης στα γύρω μεγάλα νησιά, μέσω της προσέλκυσης τουριστών που έχουν π.χ. ενδιαφέρον για παρατήρηση σπάνιων ειδών ζώων που βρίσκονται στα παρακείμενα ακατοίκητα νησιά.

Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για δημιουργία άλλων υποδομών ή κατοίκησής τους, και οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία ή στρεβλή αναπαραγωγή των προσπαθειών αυτών του υπουργείου, σχετικά με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και ενέχει κακόβουλες προθέσεις, αναφέρει ο υφυπουργός Ναυτιλίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα