29 Μαρτίου 2024 / 3:51 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 3:51 πμ

Τα ελληνικά κόμματα καταδικάζουν τη διπλή τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη

από fimotro

Ενωση Κεντρώων: Η βαρβαρότητα και η παράνοια χτύπησαν στη καρδιά της Ευρώπης

Η Ένωση Κεντρώων καταδικάζει κατηγορηματικά την αποτρόπαιη τρομοκρατική επίθεση στην Βαρκελώνη με θύματα τόσους ανθρώπους.

Για άλλη μια φορά η βαρβαρότητα και η παράνοια χτύπησαν στη καρδιά της Ευρώπης.

Συλλυπούμαστε τις οικογένειες των αθώων θυμάτων και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες.

Όπως κατ’ επανάληψη η Ένωση Κεντρώων έχει επισημάνει, μόνο η στενή συνεργασία όλων των ευρωπαϊκών κρατών μπορεί να αποτελέσει αποτελεσματικό ανάχωμα στη μακρά μάχη κατά της τρομοκρατίας.

ΔΗΜΑΡ:  Το τέρας της ακραίας ισλαμιστικής τρομοκρατίας είναι εδώ

Η απεχθέστατη διπλή τρομοκρατική επίθεση στην Ισπανία επιβεβαιώνει ότι το τέρας της ακραίας ισλαμιστικής τρομοκρατίας είναι εδώ, επικίνδυνο και αποκρουστικό.
Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον ισπανικό λαό και στις οικογένειες των θυμάτων.

Είμαστε σίγουροι όμως ότι οι Ανοικτές Κοινωνίες, όπως είναι αυτές της Ευρώπης, έχουν τη βούληση και τα μέσα να αντιμετωπίσουν αυτή την αγριότητα χωρίς να χρειάζεται να γίνουν κλειστές κοινωνίες του μίσους και της μισαλλοδοξίας. Το μεγάλο μας όπλο είναι η εφαρμογή του νόμου, ο έλεγχος και η καταστολή όσον αφορά τις πράξεις ατόμων που απειλούν το υψηλότερο ατομικό δικαίωμα, αυτό της ανθρώπινης ζωής.

Σ΄ αυτό το πλαίσιο είναι αυτονόητη η ανάγκη ενίσχυσης των υπηρεσιών ασφάλειας των πολιτών και η τήρηση της νομιμότητας εκ μέρους όλων.

Αυτό που θέλουν οι τρομοκράτες δεν είναι απλά να σκοτώσουν. Είναι να αλλάξουν τον τρόπο ζωής στις δημοκρατικές φιλελεύθερες κοινωνίες.

Αυτό δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συμβεί. Η ελευθερία και η δημοκρατία θα τους νικήσουν και αυτούς, όπως νίκησαν κατά καιρούς πολλούς άλλους εχθρούς τους.

Το δίλημμα δεν είναι ισλαμοφοβία ή όχι. Το δίλημμα είναι: Δημοκρατία με λειτουργούσες υπηρεσίες ασφάλειας, με ατομικά δικαιώματα και σεβασμό των θρησκευτικών πεποιθήσεων όλων -πλειοψηφιών και μειοψηφιών- ή τρόμος.

ΚΚΕ: Χρειάζεται να ενταθεί η αγωνιστική ετοιμότητα και η επαγρύπνηση 

«Το ΚΚΕ καταδικάζει την πολύνεκρη δολοφονική επίθεση στη Βαρκελώνη και εκφράζει τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων.

Εκφράζει την αλληλεγγύη του στον ισπανικό λαό, ο οποίος, όπως και οι άλλοι λαοί μπορούν πλέον να δουν, ότι αυτές οι δολοφονικές επιθέσεις που πραγματοποιούνται στο έδαφος της κλιμάκωσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, επεμβάσεων και πολέμων χρησιμοποιούνται για την τρομοκράτηση των λαών, την ενίσχυση των μέτρων καταστολής, την ξενοφοβία και τον εκφοβισμό.

Γι’ αυτό χρειάζεται να ενταθεί η αγωνιστική ετοιμότητα και η επαγρύπνηση ενάντια στις επεμβάσεις και τους πολέμους, τα επικίνδυνα σχέδια και τους πολυπλόκαμους εγκληματικούς μηχανισμούς, που ενεργοποιούνται σε βάρος των λαών».

Νίκος Βούτσης: H Βουλή των ελληνων και ο ελληνικός λαός αποδοκιμάζουν κάθε πράξη τρομοκρατίας

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νίκος Βούτσης εξέφρασε τα συλλυπητήρια και τη συμπαράσταση της ελληνικής εθνικής αντιπροσωπείας και προσωπικά του ιδίου στην πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Ισπανίας (Congreso de los Diputados), κυρία Αna Pastor για την χθεσινή πολύνεκρη δολοφονική επίθεση στη Βαρκελώνη.

Η δήλωση του κ. Βούτση έχει ως εξής:
«Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων και εμού προσωπικώς, επιθυμώ να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και τη συμπαράστασή μας στους τραυματίες της χθεσινής τρομοκρατικής επίθεσης στη Βαρκελώνη.

Η Βουλή των Ελλήνων και ο ελληνικός λαός, προσηλωμένοι στις αρχές της ειρήνης και της δημοκρατίας, αποδοκιμάζουν κάθε πράξη τρομοκρατίας, κάθε ενέργεια που πλήττει την ομαλή καθημερινότητα των πολιτών, υπονομεύει την ειρηνική συνύπαρξη των λαών και στοχεύει τις θεμελιώδεις αρχές της Δημοκρατίας και ασφάλειας των πολιτών.
Παρακαλώ να διαβιβάσετε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων».

Μέσω twitter το μήνυμα του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου

Solidaridad con el pueblo espanol. Αλληλεγγύη στον Ισπανικό λαό. Our thoughts are with the victims and their families.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα