29 Μαρτίου 2024 / 8:41 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 8:41 πμ

Τα διεθνή ΜΜΕ ασχολούνται εκτενώς με την άδεια του Κουφοντίνα

από fimotro

Με τη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα αλλά και τη θύελλα αντιδράσεων που προκλήθηκε εντός συνόρων ασχολούνται μεγάλα μέσα ενημέρωσης. Στα συγκεκριμένα δημοσιεύματα γίνεται αναφορά τόσο στη δράση του Δημήτρη Κουφοντίνα εναντίων ξένων αξιωματούχων αλλά και στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Οι Financial Times γράφουν: Ένας τρομοκράτης της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη που βγήκε από τη φυλακή για ένα 48ωρο προκάλεσε καταιγίδα διαμαρτυριών από τους Έλληνες πολιτικούς και την κοινή γνώμη κατά της αριστερής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Κορυφαίο μέλος της 17 Νοέμβρη, ο Δημήτρης Κουφοντίνας εκτίει μια σειρά ποινών για τη δολοφονία 11 Ελλήνων και ξένων αξιωματούχων μεταξύ των ετών 1976 και 2000».

Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν σχολίασε αμέσως την απόφαση για την 48ωρη αποφυλάκισή του, όπως σχολιάζει το επίμαχο δημοσίευμα και προσθέτει: «Τους τελευταίους μήνες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπισε κριτική για την ανοχή της βίας από τοπικές αναρχικές ομάδες στις πανεπιστημιουπόλεις και στην «εναλλακτική» γειτονιά Εξαρχείων στη «καρδιά» της Αθήνας».

Το δημοσίευμα φιλοξενεί επίσης δηλώσεις του πρωτοκλασάτου στελέχους της Ν.Δ, Ντόρας Μπακογιάννη, χήρας του Παύλου Μπακογιάννη, ενός εκ των θυμάτων του Δ. Κουφοντίνα.

Οι FT επικαλούνται και τις δηλώσεις του γιου της κυρίας Μπακογιάννη, Κώστα Μπακογιάννη: «Ποτέ δεν έχει μετανοήσει ούτε έχει δείξει κανένα σημάδι τύψης. . . Συνεχίζει να περιφρονεί τη δημοκρατία. Αντί να θεραπεύει πληγές από το παρελθόν, τις βαθαίνει», δήλωσε για τον δολοφόνο του πατέρα του.

To γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP) αναφέρει πως η διήμερη άδεια του Κουφοντίνα οδήγησε σε μια πολιτική «έκρηξη», κάνοντας αναφορά στις αντιδράσεις των Ελλήνων πολιτικών αρχηγών.

«Σκάνδαλο στη γειτονική χώρα -Έδωσαν άδεια στον δολοφόνο των Τούρκων διπλωματών», γράφει η τουρκική εφημερίδα “Hurriyet” αναφέρεται με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της στην 48ωρη άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Η είδηση αναπαράγεται εκτενώς απ’ όλα τα τουρκικά ΜΜΕ και τα sites, που κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος με το δημοσίευμα της Hurriyet.

Το Reuters γράφει: «Ηγετικό μέλος της φονικής αντάρτικής ομάδας, «17Ν», έλαβε διήμερη άδεια από τις φυλακές προκαλώντας καταιγίδα διαμαρτυρίας και έκφραση της λύπης από τη Βρετανία και τις ΗΠΑ».

Το ABCnews γράφει στην ηλεκτρονική του σελίδα: «Ένας καταδικασμένος τρομοκράτης της ακροαριστερής ομάδας που ήταν κάποτε η πιο καταζητούμενη τρομοκρατική ομάδα στην Ελλάδα, έλαβε 48ωρη άδεια από τη φυλακή της Αθήνας την Πέμπτη, προκαλώντας πολιτική αντιπαράθεση για το νόμο που του επέτρεψε να λάβει άδεια.

Ο Δημήτρης Κουφοντινάς, 59 ετών, εκτίει ισόβια για συμμετοχή σε 11 από τις 23 δολοφονίες που αποδόθηκαν στην ένοπλη ομάδα της “17 Νοέμβρη”».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα