20 Απριλίου 2024 / 2:23 πμ
20 Απριλίου 2024 / 2:23 πμ

Τα βασικά σημεία της συμφωνίας για το Brexit

από fimotro

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ το περιέγραψε ως μια διαπραγμάτευση, όπου και οι δύο πλευρές -η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο- «έπρεπε να ακούσουν ο ένας τον άλλο, να προσαρμόσουν τη θέση τους και να επιδείξουν προθυμία για συμβιβασμό».

Ακολουθούν μερικά από τα βασικά σημεία της συμφωνίας που έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, σύμφωνα με το Bloomberg:

*Το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεισφέρει στους προϋπολογισμούς της ΕΕ για τα έτη 2019 και 2020 σαν να είχε παραμείνει στην Ένωση.

*Το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεισφέρει το μερίδιό του στη χρηματοδότηση των υποχρεώσεων προϋπολογισμού της ΕΕ που εκκρεμούν στις 31 Δεκεμβρίου 2020.

*Το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεισφέρει το μερίδιό του στη χρηματοδότηση των υποχρεώσεων της ΕΕ που πραγματοποιήθηκαν πριν από τις 31 Δεκεμβρίου 2020.

*Τα δικαιώματα των πολιτών που περιλαμβάνονται στην τελική συμφωνία πρέπει να είναι σύμφωνα με τη νομολογία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

*Στο πλαίσιο της εφαρμογής ή της ερμηνείας αυτών των δικαιωμάτων, τα δικαστήρια του Ηνωμένου Βασιλείου λαμβάνουν υπόψη τις σχετικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

*Θα υπάρχει ένας μηχανισμός που θα επιτρέπει στα δικαστήρια της Βρετανίας να ζητούν από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ερωτήσεις ερμηνείας και θα διαρκέσει οκτώ χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα