16 Απριλίου 2024 / 5:53 μμ
16 Απριλίου 2024 / 5:53 μμ

Τα απόρρητα έγγραφα που δείχνουν ότι ο Παπαδόπουλος δεν εκπροσωπούσε τη Σ. Αραβία

από fimotro

Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση και της επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφης Γεννηματά πυροδότησε η επιμονή της δεύτερης να ενημερώσει την εθνική αντιπροσωπεία για το περιεχόμενο νέων «καυτών» εγγράφων που σύμφωνα με την ίδια αποκαλύπτουν μεθοδεύσεις της ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να υπογράψει τη συμφωνία με τον μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλο για πώληση αμυντικού οπλισμού στη Σαουδική Αραβία την στιγμή που οι Σαουδάραβες δήλωναν πλήρη άγνοια για τις δραστηριότητές του.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση που συνυπογράφουν η Φώφη Γεννηματά αλλά και ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης τα έγγραφα, που φέρνουν στο φως της δημοσιότητας τα “Νέα”, αφορούν:

α. Την ενημέρωση του πρέσβη της Ελλάδας στη Σαουδική Αραβία κ. Πολυχρονίουπρος τους υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών, την 24η Αυγούστου, πως έρχονται στην Αθήνα οι πραγματικοί εκπρόσωποι της Σαουδικής Αραβίας, πως αν δεν επιθεωρήσουν αυτοί τα βλήματα δεν θα τα αγοράσουν και πως αυτοί είναι αρμόδιοι να υπογράψουν τη διακρατική συμφωνία.

β. Την απόφαση του ΚΥΣΕΑ του Φεβρουαρίου 2017 να υπογραφεί διακρατική συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία.

γ. Την απόφαση του ΚΥΣΕΑ να υπογραφεί η συγκεκριμένη συμφωνία (αυτή δηλαδή που γράφηκε τον Ιούνιο του 2017 με τον μεσάζοντα), στην οποία και επισυνάπτεται το κείμενο της συμφωνίας αυτής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα