24 Απριλίου 2024 / 7:14 πμ
24 Απριλίου 2024 / 7:14 πμ

Ταλαιπωρία και σήμερα στην Αθήνα: Χωρίς μετρό, τραμ και ηλεκτρικό

από fimotro

Νέα ημέρα ταλαιπωρίας για το επιβατικό κοινό και τους οδηγούς της Αττικής καθώς οι εργαζόμενοι στις σταθερές συγκοινωνίες (μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ) απεργούν αντιδρώντας στη νομοθετική ρύθμιση με την οποία εκχωρείται στον ΟΑΣΑ η εμπορική εκμετάλλευση σταθμών και χώρων της ΣΤΑ.ΣΥ.
Υπενθυμίζεται πως λόγω της απεργίας των εργαζομένων σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ, την Τετάρτη, κυκλοφοριακά προβλήματα σημειώθηκαν σε βασικούς οδικούς άξονες της Αττικής,
Η απεργία πραγματοποιείται προκειμένου να μην προχωρήσει η νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Μεταφορών μειώνοντας -όπως υποστηρίζει το Σωματείο- τα έσοδα της Εταιρείας, απαξιώνοντάς την και ανοίγοντας το δρόμο για να πωληθεί σε ιδιώτες.
«Είναι προφανές ότι αυτή η ρύθμιση αποτελεί το ‘δούρειο ίππο’ για να διευκολύνει τα σχέδια των δανειστών ώστε να ιδιωτικοποιηθεί, ευκολότερα, η ΣΤΑ.ΣΥ. Οι αστικές συγκοινωνίες θα παραμείνουν δημόσιες, παρέχοντας κοινωνικό έργο με όσο το δυνατόν δικαιότερη και φθηνότερη τιμολογιακή πολιτική» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα