24 Απριλίου 2024
24 Απριλίου 2024

Ταλαιπωρία και σήμερα για το ηλεκτρονικό εισιτήριο – Πιθανή νέα παράταση

από fimotro

Δεν έχει τελειωμό η ταλαιπωρία εκατοντάδων επιβατών που προσπαθούν να περάσουν στη… νέα εποχή εισιτηρίων στα ΜΜΜ και να προμηθευτούν την ηλεκτρονική προσωποποιημένη κάρτα, μιας και σε λίγες μέρες θα… κλείσουν οι πόρτες και δεν θα μπορούν να μετακινηθούν με τα Μέσα!

Η αναμονή στους σταθμούς ΗΣΑΠ, ΤΡΑΜ και Μετρό που εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό ξεπερνά τις τρεις ώρες. Ο εκνευρισμός περισσεύει, ενώ δεν λείπουν και τα περιστατικά λιποθυμιών, κυρίως ηλικιωμένων. Την ίδια ώρα, από το υπουργείο Μεταφορών, μπροστά στο χάος, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση, πέραν της 5ης Νοεμβρίου.

Αυτοί που κατά κύριο λόγο ταλαιπωρούνται είναι οι κάτοχοι μηνιαίων καρτών απεριορίστων διαδρομών, καθώς πρέπει να αντικαταστήσουν αυτές που έχουν με τις νέες, ηλεκτρονικού τύπου. Η διαδικασία όταν γίνεται επί τόπου στα γκισέ των εκδοτηρίων είναι χρονοβόρα και κάθε επιβάτης, προκειμένου να εξυπηρετηθεί, χρειάζεται περί τα 15 με 20 λεπτά, με αποτέλεσμα οι πολίτες να ταλαιπωρούνται και να μην λείπουν ακόμα και τα περιστατικά λιποθυμιών.

Το πρωί ο υφυπουργός Μεταφορών Ν. Μαυραγάνης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο νέας παράτασης, πέραν της 5ης Νοεμβρίου για την έκδοση των καρτών.

Να θυμίσουμε πως η προθεσμία για όσους υποβάλλουν ανοικτό φάκελο για την έκδοση προσωποποιημένης κάρτας η οποία θα τους αποστέλλεται ταχυδρομικά, λήγει στις 10 Νοεμβρίου και δεν αποκλείεται να δοθεί παράταση και γι’ αυτές τις περιπτώσεις.

Ο ΟΑΣΑ εξέδωσε χθες ανακοίνωση-έκκληση, με την οποία ζητά από το επιβατικό κοινό να ακολουθήσουν την παραπάνω διαδικασία.

Πώς υποβάλλεται ο ανοιχτός φάκελος

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν έτοιμο τον φάκελο στον οποίο να περιλαμβάνονται φωτοτυπίες μεγέθους Α4 των παρακάτω στοιχείων:

1.Φωτοτυπία της υπάρχουσας μηνιαίας κάρτας με μηνιαίο κουπόνι (έτους 2017).

2.Φωτοτυπία εγγράφου που πιστοποιεί τον αριθμό ΑΜΚΑ.

3.Πρόσφατη φωτογραφία τύπου διαβατηρίου ή ταυτότητας.

4.Εκτύπωση του Εντύπου Προσωποποίησης με QR Code από το www.athenacard.gr.

5.Στη περίπτωση των φοιτητών χρειάζεται προσκόμιση φωτοτυπίας ακαδημαϊκής ταυτότητας σε ισχύ.

Στον φάκελο θα πρέπει να αναγράφονται το όνομα, επώνυμο και διεύθυνση, όπου θα αποσταλεί η προσωποποιημένη κάρτα (οδός, αριθμός, περιοχή, Τ.Κ) μέσω ταχυδρομείου. Αυτός ο φάκελος θα πρέπει να παραδίδεται ανοικτός σε οποιοδήποτε σταθμό των γραμμών 1,2,3 της ΣΤΑΣΥ, χωρίς αναμονή για την έκδοση της κάρτας.

Φαίνεται ξεκάθαρα πως η μεγάλη καθυστέρηση είναι στο σύστημα έκδοσης των καρτών, καθώς το επιβατικό κοινό είναι πια ενημερωμένο και οι πολίτες προσέρχονται στα εκδοτήρια με τα δικαιολογητικά που τους έχουν ζητηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα