19 Μαρτίου 2024 / 9:19 πμ
19 Μαρτίου 2024 / 9:19 πμ

Τέσσερις μήνες φυλάκιση με αναστολή στον Τούρκο που πέρασε τρέχοντας σε ελληνικό έδαφος

από fimotro

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με αναστολή και διοικητικό πρόστιμο 1.500 ευρώ επέβαλε δικαστήριο της Ορεστιάδας στον 41χρονο Τούρκο ο οποίος το βράδυ της Δευτέρας εισέβαλε σε ελληνικό έδαφος τρέχοντας, ενώ -κατά πληροφορίες- Τούρκοι συνοριοφύλακες πυροβολούσαν στον αέρα.

Οι πρώτες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι ο Τούρκος κουρδικής καταγωγής ήταν μεθυσμένος όταν πέρασε στην ελληνική επικράτεια. Με δεδομένες τις περιπλοκές που έχουν δημιουργηθεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και πάλι στην περιοχή των Καστανιών, η υπόθεση σήμανε συναγερμό.

Οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες αναζήτησαν πληροφορίες για τον 41χρονο Τούρκο ο οποίος αρχικά ετέθη σε καθεστώς προστατευόμενης φύλαξης. Το μεσημέρι της Τρίτης, όταν ο κουρδικής καταγωγής άντρας ξεμέθυσε, οδηγήθηκε στο αυτόφωρο στην Ορεστιάδα. Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με αναστολή και του επέβαλε πρόστιμο 1.500 ευρώ.
Αυτή την ώρα ο 41χρονος Τούρκος κρατείται καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία διοικητικής απέλασης, η οποία αναμένεται να παγώσει σε περίπτωση που ο κουρδικής καταγωγής άντρας καταθέσει αίτηση ασύλου.

«Ήθελα να πάω στη Σουηδία με τα πόδια» φέρεται να κατέθεσε στο αυτόφωρο ο κουρδικής καταγωγής άνδρας…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα