28 Μαρτίου 2024 / 3:52 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 3:52 μμ

Τέλος το ψάρεμα στο Σαρωνικό: Σε απόγνωση οι ψαράδες – Έπεσαν 60% οι πωλήσεις

από fimotro

Τεράστια είναι η καταστροφή για τους ψαράδες του Σαρωνικού μετά το ναυάγιο του Αγιά Ζώνη ΙΙ και την πετρελαιοκηλίδα που έχει πλήξει τα παράλια της Αττικής.

Τα περισσότερα καΐκια παρέμειναν για τέταρτη ημέρα δεμένα χθες, με τους περισσότερους ψαράδες να τονίζουν πως αν η ρύπανση φτάσει στον βυθό, τότε θα καταστραφούν οικονομικά. Ενδεικτικό είναι όπως ανέφεραν και στο ΣΚΑΙ ότι οι πωλήσεις ψαριών σημείωσαν πτώση 60%.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, μια φυσιολογική ημέρα, τα καΐκια που έβγαιναν στα ανοικτά για ψάρεμα το πρωί ήταν περισσότερα από 500, ενώ χθες βγήκαν μόλις… 20. Στην περιοχή του Μικρολίμανου από τα 50 καΐκια, βγήκαν για ψάρεμα τα… 2.

«Ποιος θα ψαρέψει με αυτή τη θάλασσα και ποιος θα αγοράσει αυτά τα ψάρια», λένε με μια φωνή οι ψαράδες της Αττικής.

Τα ψάρια έχουν εξαφανιστεί από τον Πειραιά, τον Άλιμο, το Φάληρο, τη Βάρκιζα και τη Γλυφάδα επισημαίνουν οι αλιείς,με τους πελάτες να τους ρωτούν ήδη αν τα ψάρια έχουν μολυνθεί από την περιβαλλοντική καταστροφή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα