29 Μαρτίου 2024 / 8:32 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 8:32 πμ

Τέλος εποχής: Σταμάτησε στα 37 του ο Καμπιάσο!

από fimotro

Ο Εστέμπαν Καμπιάσο αποφάσισε να σταματήσει την καριέρα του σε ηλικία 37 ετών και να αφοσιωθεί πλέον στην προπονητική. Μια λαμπρή πορεία λαμβάνει τέλος, έχοντας πετύχει πολλά ο Αργεντινός.

Με τον χρόνο δεν τα βάζει κανένας και είναι… αλύπητος. Όσο και αν ο Εστέμπαν Καμπιάσο είχε το πάθος έφηβου κάθε φορά που πατούσε στον αγωνιστικό χώρο και αγωνιζόταν λες και έπαιρνε το “βάπτισμα του πυρός” από τον προπονητή του, έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για το κύκνειο άσμα.

Στα 37 του χρόνια, ο Αργεντινός κεντρικός μέσος αποφάσισε να ολοκληρώσει μια σπουδαία και λαμπρή καριέρα, τιμώντας μάλιστα και τα δικά μας γήπεδα ως παίκτης του Ολυμπιακού για μια διετία (2015-17), όπου έδωσε τον καλύτερό του εαυτό και ήταν άψογος επαγγελματίας.

Ο Καμπιάσο αποφάσισε πως δεν μπορούσε άλλο να παίξει στο επίπεδο που θα ήθελε και ήταν πλέον καιρός να σταματήσει. Θα αφοσιωθεί στην προπονητική, έχοντας πάρει και τα πρώτα διπλώματά του, αφού πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις στο Κοβερτσιάνο της Ιταλίας. Αρχικά ως βοηθός προπονητή ή ως πρώτος προπονητής σε ομάδα Νέων.

Δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το ποδόσφαιρο, αυτό είναι το μόνο σίγουρο, απλά θα τον βλέπουμε από ένα άλλο μετερίζι. Θα μεταδίδει το πάθος του και τις γνώσεις του από την άκρη του πάγκου. Μέχρι τώρα ήταν… κόουτς μέσα στο γήπεδο, τώρα θα είναι έξω απ’ αυτό, όπως ήταν και η μεγάλη του επιθυμία.

Πριν μερικές εβδομάδες, μιλώντας στη “La Nacion”, είχε αφήσει να εννοηθεί πως το τέλος ήταν κοντά: “Δεν υπάρχουν πολλές επιλογές. Η μία είναι να συνεχίσεις να παίζεις, η άλλη να μη συνεχίσεις. Δεν υπάρχει αδιέξοδο, δεν πιστεύω σε αδιέξοδα. Σήμερα νιώθω ότι είμαι ποδοσφαιριστής, θα δούμε. Η σκέψη και η επιλογή είναι πιο περίπλοκες σε σχέση με ο,τι ήταν όταν ήμουν 18 ετών.

Έφυγα από την Ίντερ, έπαιξα σε δύο διαφορετικές χώρες (Αγγλία, Ελλάδα) κι αυτό σε βελτιώνει και σε προσαρμόζει. Η προσαρμογή είναι στρες τόσο προσωπικό, όσο και οικογενειακό. Θα δούμε σε μερικές εβδομάδες.

Η επιστροφή στην Αργεντινή μοιάζει περίπλοκη. Έχω φύγει πολλά χρόνια. Ως άνθρωπος δεν κάνω κάτι λιγότερο από το 100%, αλλά η προσαρμογή στο ποδόσφαιρο της Αργεντινής, στο ρόλο που θα έπρεπε να εκπληρώσω, θα απαιτούσε προσαρμογή στο 120%.

Το δέλεαρ είναι μεγάλο, αλλά αν μετρήσουμε πόσοι γύρισαν και πόσοι ήταν χαρούμενοι, το ποσοστό είναι μικρό. Δεν λέω να είναι χαρούμε επειδή κέρδισαν τίτλους όπως ο Μιλίτο ή ο Βερόν, εννοώ χαρούμενοι για την απόφασή του. Είναι λίγοι”.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΜΠΙΑΣΟ

Ο Εστέμπαν Καμπιάσο ήρθε στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό στις 7 Αυγούστου 2015 και έμεινε για δυο χρόνια, κατακτώντας ισάριθμα πρωταθλήματα με τους Πειραιώτες, έχοντας προηγουμένως απολαύσει μία πλούσια καριέρα που τον έφερε από την Αργεντινή στην Ισπανία, την Ιταλία, την Αγγλία.

Ο Αργεντινός άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο στην ομάδα Νέων της Αρχεντίνος Τζούνιορς, πριν μετακομίσει στην ομάδα Νέων της Ρεάλ Μαδρίτης. Έκανε την πρώτη του εμφάνιση με την πρώτη ομάδα της Ιντεπεντιέντε στην πατρίδα του, όπου αγωνίστηκε για τρεις σεζόν και στη συνέχεια για μία ακόμη στην Ρίβερ Πλέιτ.

Το 2002 επέστρεψε στη Ρεάλ Μαδρίτης, αυτή τη φορά στην πρώτη ομάδα. Σε δύο σεζόν στην Ισπανία, βοήθησε τη “Βασίλισσα” να διασφαλίσει τον τίτλο της πρωταθλήτριας, το Σούπερ Καπ Ισπανίας, το UEFA Σούπερ Καπ και το Διηπειρωτικό.

Το 2004 μετέβη στην Ίντερ, όπου έμεινε για δέκα χρόνια! Επιτυχημένη η παρουσία του εκεί, καθώς συνέβαλε τα μέγιστα ώστε η ιταλική ομάδα να κατακτήσει 5 πρωταθλήματα, ένα UEFA Champions League, 4 Κύπελλα Ιταλίας, δύο Σούπερ Καπ και ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων FIFA. Το 2014 μετεγγράφηκε στη Λέστερ, όπου αναδείχθηκε MVP για τη σεζόν 2014-15.

Με την εθνική Αργεντινής μέτρησε 52 εμφανίσεις και πέντε γκολ, έχοντας παίξει προηγουμένως και στην U17 και στην U19. Με την “αλμπιτσελέστε” έπαιξε στο Μουντιάλ του 2006, στο Confederations Cup του 2005 και στα Copa America του 2007 και του 2011.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα