20 Απριλίου 2024 / 5:34 μμ
20 Απριλίου 2024 / 5:34 μμ

“Σύμφωνο συμβίωσης” Μαξίμου – ΣΚΑΪ με… Παππά και με κουμπάρο! (μέρος δεύτερο)

από fimotro

Γράφει ο Κ.Π.

([email protected])

«Αδιόρθωτος, αμετανόητος και εμμονικός στην αρχική του απόφαση εμφανίστηκε ο Νίκος Παππάς σήμερα το πρωί προσκεκλημένος στον ΣΚΑΙ και την εκπομπή «πρωινή Γραμμή», τορπιλίζοντας την συναίνεση με τη ΝΔ για συγκρότηση ΕΣΡ. Με τη σημερινή κατάθεση τροπολογίας-δεν καταργείται ο νόμος όπως είπε-στη βουλή περί αναστολής και όχι κατάργησης του ν.4339/15, ρίχνει λάδι στη φωτιά, και απομακρύνεται οποιαδήποτε συναίνεση την προσεχή Δευτέρα για συγκρότηση του ΕΣΡ στη διάσκεψη των προέδρων».

H ΝΔ αντίδρασε αμέσως και με ανακοίνωσή της τον κατηγορεί «για επικοινωνιακά παιχνιδάκια» και εμμένει στη θέση της για κατάργηση του ν.4339/15. Το θέμα τώρα είναι τι θα κάνουν τώρα τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης που συμφώνησαν στην διάσκεψη των προέδρων μετά τη διαβεβαίωση του προέδρου της βουλής ότι θα λυθεί το θέμα. Εμείς το είχαμε προβλέψει και γράφαμε την επόμενη της διάσκεψης:

«Το Μαξίμου με τα καμωματά του δεν κατάφερε να πείσει τη ΝΔ να ενδώσει και να ψηφίσει «ναι» για ΕΣΡ. Αντίθετα, Δημοκρατική Παράταξη-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, τα 3 κόμματα σε ένα, αφού «γαύγιζαν» από το πρωί ως το βράδυ ότι είναι αντίθετοι με την όλη διαδικασία, ο Νίκος Βούτσης τους κοίμισε με ωραίες ιστορίες και παραμύθια στην αγκαλιά του για να βυζάξουν το γάλα της ευτυχίας και να ενδώσουν στη συγκρότηση του ΕΣΡ λέγοντας «ναι!»

Το ίδιο συνέβη και με το «Ποτάμι» του Σταύρου. Βέβαια μέχρι να πούνε το «ναι» τους νανούρισε με γλυκόλογα και αυτούς ο πρόεδρος της βουλής και πίστεψαν τα λόγια του. Έκανε αλλαγές παραλλαγές, αποσύρσεις κλπ. Κάτι που ήταν αδιανόητο εάν η κυβέρνηση ένιωθε σιγουριά στα όσα είχε προτείνει».

Με τα όσα είπε σήμερα ο Νίκος Παππάς στον ΣΚΑΙ η ΝΔ δικαιώνεται που δεν πίστεψε τον πρόεδρο της βουλής και δεν έδωσε τη συγκαταθεσή της. Αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση είναι αναξιόπιστη. Τι θα κάνει τώρα «Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι» μετά από αυτή την κοροϊδίατης κυβέρνησης και ειδικά ο κος Λοβέρδος που πρωτοστάτησε;

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ όμως τη χθεσινή μας αφήγηση για τον ΣΚΑΙ, ο Γιάννης Αλαφούζος βρίσκεται στο εξωτερικό η πηγαινοέρχεται κρυφά στην Ελλάδα. Ο ΣΚΑΙ-TV χωρίς χρήμα, σε αντίθεση με το ραδιοφωνικό ΣΚΑΙ που έχει χρήμα και θεαματικότητα συνεχίζει δυναμικά. Στο τιμόνι της τηλεόρασης όπως αναφέραμε στην πρώτη μας ανάρτηση βρίσκεται ο καθηγητής Στάθης Τσοτσορός καθώς και κάποιοι επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν το κανάλι.

Τα εφοπλιστικά γραφεία του ομίλου Αλαφούζου με τον πατέρα Αριστείδη βρίσκονται ακόμα στην Μητροπόλεως και Φιλελλήνων. Στο ίδιο κτήριο στεγάζονται και τα γραφεία της εφημερίδας «Μακεδονία». Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει φιλικές σχέσεις με συντάκτες της εφημερίδας και κυρίως του δικαστικού ρεπορτάζ, οι οποίοι και τον βοηθούν όταν χρειάζεται.

Ένα από τα στελέχη του ομίλου στην Μητροπόλεως, ο κος Γ. Διαμαντόπουλος με τον οποίο έχουμε γνωριστεί με έφερε σε επαφή με τον κ. Στάθη Τσοτσορό που διευθύνει την τηλεόραση του ΣΚΑΙ για σχετική συμβουλευτική βοήθεια. Η συνάντηση δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα, ούτε και με τον κ. Σταμάτη Μαλέλη γενικό διευθυντή. Η τηλεόραση του ΣΚΑΙ βρίσκεται σε αδιέξοδο και πολλά στελέχη την εγκαταλείπουν.

Ο Νίκος Κακαουνάκης παραμένει, και δίνει τον αγώνα. Σε συναντήσεις που έχουμε κάνει προσπαθώντας να βρεθεί λύση και να μην κλείσει ο σταθμός που κάνει δυναμικό ρεπορτάζ και έρευνες(θυμηθείτε Τράγκα) μου αποκαλύπτει ότι δεν υπάρχει «μία». Το κανάλι είναι χρεοκοπημένο.

Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις που στέλνει δημοσιογραφικά συνεργεία στην επαρχία, αναγκάζεται να επικοινωνεί ο ίδιος με στρατόπεδα η αστυνομικά τμήματα για ύπνο και φαγητό των συνεργείων. Μπορεί να ακούγεται εξωπραγματικό αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Και θα σας αποκαλύψω κάτι ακόμα.

Όταν βρισκόμαστε όλα τα κανάλια, μαζί με την ΕΡΤ στο Ωνάσειο για τον Ανδρέα Παπανδρέου, δεν ήταν λίγες οι φορές που ο διευθυντής παραγωγής της δημόσιας τηλεόρασης, έφερνε περισσότερες μερίδες φαγητού για να παίρνουν μέλη των συνεργείων ΣΚΑΙ και ΚΑΝΑΛΙ-5 μετέπειτα ALTER, λόγω οικονομικών προβλημάτων των καναλιών. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, όλα τα στελέχη αποχωρούν από το Φάληρο προς άλλα ΜΜΕ.

Πιστοί, αλλά στο ραδιόφωνο παραμένουν ο Γιάννης Σπανολιός Άρης Πορτοσάλτε, αρκετοί δημοσιογράφοι και τεχνικοί. Ο ΣΚΑΙ-TV μετά από περιπέτειες αλλάζει χέρια και μεταφέρεται σε κτήριο του Ρέντη. Αργότερα τον τηλεοπτικό σταθμό αποκτά ο Δημήτρης Κοντομηνάς, αλλάζει από ΣΚΑΙ σε ALPHA και μεταφέρεται σε κτήριο στην Κάντζα.

Το 2004 τα ηνία της διακυβέρνησης της χώρας αναλαμβάνει η ΝΔ. Τα πράγματα γίνονται πιο ομαλά για τον Γιάννη Αλαφούζο από πολιτικής σκοπιάς. Το πάθος του για τηλεοπτικό σταθμό δεν έχει σβήσει. Ήδη τα ηνία της ΕΡΤ ως πρόεδρος διευθύνων σύμβουλος με παρέμβαση Θοδωρή Ρουσσόπουλου διορίζεται το στέλεχος του ομίλου Χρήστος Παναγόπουλος-που θα παραμείνει στην ΕΡΤ μέχρι και τις αρχές του 2010 όπου και επέστρεψε και πάλι στο ΣΚΑΙ. Φεύγοντας πήρε μαζί του προίκα τους Λυριτζή-Οικονόμου, Τσαπανίδου που πλήρωνε η ΕΡΤ, δηλαδή ο ελληνικός λαός με 340 χιλιάδες ευρώ τον καθ΄ένα και 150 την κυρία το χρόνο. Οι σχέσεις ΝΔ-Αλαφούζου έχουν αποκατασταθεί πλήρως.

Μέσα σε μια νύχτα αποκτά τον σταθμό SEVEN-X που ανήκει στον εφοπλιστή κ. Κουλουκουντή και έχει πανελλαδική άδεια. Φέρνει Άγγλους ειδικούς και του στήνουν το νέο ΣΚΑΙ-TV ξεκινώντας δοκιμαστικά τη μετάδοση προγράμματος με πανελλαδική εμβέλεια το 2006. Στον ΣΚΑΙ-TV με μικρά ποσοστά συμμετέχουν και άλλοι επιχειρηματίες, μεταξύ αυτών και ο Βαγγέλης Μαρινάκης- που σήμερα έχουν βγάλει μαχαίρια μεταξύ τους.

Ο Γιάννης Αλαφούζος χτίζει τον τηλεοπτικό σταθμό και τον οργανώνει με τον καλύτερο τρόπο, και μπαίνει δυναμικά στην ενημέρωση. Στο κεντρικό δελτίο η Σία Κοσιώνη κερδίζει την παρουσίαση από την Κατερίνα Ακριβοπούλου, μια έμπειρη δημοσιογράφου του ομίλου και χαϊδεμένο παιδί σήμερα του ομίλου.

Όλοι οι παλιοί συνεργάτες είναι κοντά του. Κάποιοι/ες μάλιστα προέρχονται και από την εφοπλιστική επιχείρηση. O Γιάννης Αλαφούζος για να δυναμώσει περισσότερο το σταθμό τον Νοέμβριο του 2013, διορίζει νέο ΔΣ με επίλεκτα στελέχη της απολύτου εμπιστοσύνης του με επικεφαλής τον ίδιο. Στο νέο ΔΣ συμμετέχουν: Γιάννης Αλαφούζος, Γιάννης Σπανολιός, Χρήστος Παναγόπουλος, Ευαγγελία Κουτσαυτάκη(τον πρόδωσε και έφυγε για το νέο σταθμό του Μαρινάκη), Νικόλας Μήλας, Χαράλαμπος Παπαδημητρίου, Άρης Πορτοσάλτε. Στον ΣΚΑΙ επιστρέφουν Σταμάτης Μαλέλης και ο Κώστας Κιμπουρόπουλος, αφού πέρασαν από διάφορα κανάλια.

Ο Γιάννης Αλαφούζος έχοντας το πάθος για κάτι δυνατό, κάνει την έκπληξη. Ο Αλέξης Παπαχελάς αναλαμβάνει διευθυντής της «Καθημερινής» η οποία ελέγχεται από τον αδελφό του Θέμι Αλαφούζου. Ο Αλέξης μεταφέρει την εκπομπή του «Φάκελοι» στον ΣΚΑΙ μαζί με τους συνεργάτες του Τάσο Τέλογλου και τη Σοφία Παπαιωνάνου. Αργότερα αποχωρούν και οι δύο-άλλος για Χίο τράβηξε και άλλος για Μυτιλήνη, STAR και ALPHA-ο Τέλογλου επέστρεψε πρόσφατα στον ΣΚΑΙ.

Σήμερα το νούμερο 2 μετά τον Γιάννη Αλαφούζο είναι ο Κώστας Κιμπουρόπουλος διευθύνων σύμβουλος στον όμιλο «Ντοτ Κομ» και πρόσφατα, πρόεδρος της Digea!

Στέλεχος της αριστεράς, με καταβολές από το ΚΚΕ, πανέξυπνος μορφωμένος, πέρασε και αυτός από την ακαδημία πολιτικών στελεχών και προπαγάνδας της KYTV. Είναι παλιός γνώριμος και συνεργάτης του Γιάννη Αλαφούζου. Γνωρίζει από διοίκηση και ελιγμούς ως αριστερός, αφού είναι της ίδιας σχολής με τον Νίκο Παππά και διατηρούν πολύ καλές σχέσεις.

Πριν λοιπόν από το διαγωνισμό ο Κώστας Κιμπουρόπουλος με στενούς του συνεργάτες, οργάνωσε εικονικά χτυπήματα πλειοδοσίας διαγωνισμού, έχοντας πιθανόν κάποιες πληροφορίες. Ως έμπειρος σε αιφνιδιασμούς, ξεκίνησε τα χτυπήματα με υψηλές προσφορές όταν οι άλλοι έμεναν χαμηλά. Αποτέλεσμα να ανεβάσει κατακόρυφα το ποσό σε ένα-δυο χτυπήματα, κατ΄ευθείαν στα 43 εκατ. Οι άλλοι ενδιαφερόμενοι μέσα στον πανικό τους δεν γνώριζαν που πήγαιναν.

Μετά από αυτή την επιτυχία ο Γιάννης Αλαφούζος τον αναβάθμισε σε όλα τα επίπεδα. Έτσι ο Κώστας Κιμπουρόπουλος ανέλαβε να πείσει τον Αλαφούζο να συμπεθερέψει με το Μαξίμου. Αποτέλεσμα ήταν το τραπέζι του ΣΚΑΙ σε Νίκο Παππά και Λευτέρη Κρέτσο με τη διοίκηση του σταθμού και επίλεκτα δημοσιογραφικά στελέχη στο Φάληρο.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε στην κουμπαριά και ο Αλέξης Παπαχελάς, ο οποίος διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Αλέξη Τσίπρα. Η γνώμη του βαραίνει πολύ. Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα, ότι αν και δεν υπέγραψε ως μάρτυρας το «σύμφωνο συμβίωσης» έδωσε τη συγκαταθεσή του για την κουμπαριά.

Το σύμφωνο συμβίωσης λοιπόν Μαξίμου-ΣΚΑΙ, έγινε με κουμπάρο τον Κώστα Κιμπουρόπουλο και σύμφωνη γνώμη Αλέξη Παπαχελά. Όπως θα έχουν δει οι τηλεθεατές που παρακολουθούν τον ΣΚΑΙ, άλλαξε …ρότα, και κάνει πιο ήπια κριτική. Από την άλλη πολλά στελέχη και υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, επισκέπτονται όλο και πιο συχνά το Φάληρο σε ενημερωτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων. Μεταξύ αυτών Νίκος Παππάς, Νίκος Φίλης, Όλγα Γεροβασίλη και άλλοι υπουργοί. Κάτι που ήταν αδιανόητο πριν τον αρραβώνα!!!

Όπως θα διαπίστωσαν και σήμερα το πρωί οι τηλεθεατές που παρακολουθούν τον ΣΚΑΙ, δεν ήταν τυχαία η παρουσία του Νίκου Παππά στην εκπομπή των Λυριτζή-Οικονόμου. Προσπάθησε και πάλι να τορπιλίσει τη συναίνεση, μη αποσύροντας τον ν.4339/15, αλλά επιμένοντας στην αναστολή. Με τη στάση του αυτή, εκθέτει και τον πρόεδρο της βουλής που άλλα είχε υποσχεθεί στη διάσκεψη των προέδρων. Αδιόρθωτος και εμμονής, σε μια τηλεοπτική ευθανασία την οποία ο ίδιος επιδιώκει με τη στάση του.

Το επόμενο δείπνο Παππά-Κρέτσου έγινε στα γραφεία της Capital, εφοπλιστική εταιρία του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Πειραιά και ενός εκ των νέων καναλαρχών. Βέβαια μετά την απόφαση του ΣτΕ, ο Βαγγέλης Μαρινάκης βρίσκεται σε δυσχερή θέση και κινδυνεύει, όχι μόνο να μείνει χωρίς κανάλι, αλλά να χάσει και κάποιες δεκάδες εκατομμύρια.

Λέτε οι δυο κυβερνητικοί παράγοντες να συμβάλουν σε κάποιον συμβιβασμό η προσωρινή ανακωχή Αλαφούζου-Μαρινάκη και οι αντίπαλοι να κατεβάσουν τις κάνες των όπλων, την ώρα που η κυρία Κουτσαυτάκη πρώην στέλεχος των επιχειρήσεων Αλαφούζου έχει «αποδεκατίσει» το προσωπικό του ΣΚΑΙ; Ρε Ευαγγελία, δείξε λίγο σεβασμό στο πρώην αφεντικό σου!

Αυτή είναι με δυο λόγια η ιστορία του ΣΚΑΙ. Ευχή να μακροημερεύσει και κάθε μέρα να γίνεται καλύτερος και έγκυρος τηλεοπτικός σταθμός .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα