28 Μαρτίου 2024 / 10:44 πμ
28 Μαρτίου 2024 / 10:44 πμ

Σύγκρουση Πουλάκη – Γεωργιάδη στο «Ακραίως» για εκλογές και αξιολόγηση

από fimotro

Σύγκρουση με αιχμές τα σενάρια για πρόωρες εκλογές και τις διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση μεταξύ του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη και του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη σημειώθηκε στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ. Αρχικά, ο Κ. Πουλάκης τόνισε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να λάβει μέτρα έξω από τη συμφωνία με τους δανειστές, ενώ επεσήμανε πως δεν είναι στα σχέδια οι πρόωρες εκλογές.

«Εμείς έχουμε ένα σταθερό οδικό χάρτη», είπε και συνέχισε:

Θέλουμε κλείσιμο αξιολόγησης εντός των πλαισίων της συμφωνίας που υπογράψαμε, μετά να πάρουμε τα μέτρα ελάφρυνσης για το χρέος. Αυτό που έχει σημασία ως πολιτική άποψη είναι η βιωσιμότητα του χρέους. Μετά θέλουμε να ενταχθούν τα ελληνικά ομόλογα στην ποσοτική χαλάρωση. Άρα, λοιπόν δεν έχει καμία σχέση αυτός ο οδικός χάρτης με τη διάθεσή μας για εκλογές. Οι εκλογές είναι η στρατηγική που χάραξε η ΝΔ, όχι εμείς. Ο κ. Τσίπρας είπε πως εάν αυτά που έχουμε συμφωνήσει και οι Θεσμοί θέλουν να βάλουν νέα στοιχεία να μπουν στην αξιολόγηση (σ.σ. νέα μέτρα), δεν μπορούμε να μπούμε σε μία διαπραγμάτευση. Αυτό δεν είναι στρατηγική εκλογών, αυτό είναι αυτονόητο αποτέλεσμα μίας συζήτησης σε περίπτωση που κινηθούμε εκτός πλαισίων της διαπραγμάτευσης.

Σε άλλο σημείο της εκπομπής επεσήμανε πως δεν είναι «γραμμή της κυβέρνησης οι πρόωρες εκλογές», και τόνισε πως κάλπες θα στηθούν το 2019.

Επανέλαβε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να λάβει νέα μέτρα, τονίζοντας πως «θέλουμε να κλείσει η αξιολόγηση στα όρια και το πλαίσιο της συμφωνίας. Νέα μέτρα, ή προκαταβολικά ή ως δίκη προθέσεων μετά το 2019 δεν είμαστε διατεθειμένοι να τα υπογράψουμε.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Πουλάκη. «Όταν εμείς είχαμε φέρει την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ στη Βουλή, ο κ. Τσίπρας μας έλεγε Γερμανοτσολιάδες» είπε και συνέχισε:

Όσα δεν τολμήσαμε να φέρουμε από την τότε εργαλειοθήκη τα ψήφισαν οι βουλευτές της Αριστεράς ,για να μην ανοίξει μύτη και να κρατήσουν την καρέκλα τους. Γι αυτό οι ξένοι θεωρούν πως η Αριστερά τους κάνει. Τώρα χάνουν 250.000 άτομα το ΕΚΑΣ που εμείς δεν τολμήσαμε να το καταργήσουμε, χάνονται οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά, όσο η Αριστερά μιλάει για αυτά τα μεγάλα, όπως το χρέος κλπ. Έτσι είναι οι Αριστεροί: Ψεύτες. Πήραν την εξουσία αφού μας φλόμωσαν στα ψέματα. Πήραν την εξουσία υποσχόμενοι την επαναφορά της 13ης σύνταξης, βασικό μισθό 751 ευρώ κλπ. Και είναι ψέματα ότι πήγε σε εκλογές ο κ. Τσίπρας για να εγκρίνει το μνημόνιο, γιατί όπως είπε και η κ. Κωνσταντόπούλου, ο Τσίπρας ήθελε να διαλύσει τη Βουλή πριν εφαρμοστούν τα προαπαιτούμενα. Και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου πήγαν με το λεγόμενο παράλληλο πρόγραμμα, το οποίο ήταν και αυτό ψέματα. Με το μνημόνιο Γεωργιάδη πλήρωναν ΦΠΑ 13% οι νησιώτες, με το μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ πλέον πληρώνουν διπλάσιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να φύγει.

Σε αυτό το σημείο, σημειώθηκε σφοδρή αντιπαράθεση με τον κ. Πουλάκη, ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Γεωργιάδη πως «πλαστογραφεί την ιστορία» και τόνισε πως δεν μπορεί να κάνει διάλογο μαζί του. «Αυτός άνθρωπος ο έλεγε να ψηφίσουμε σε όλα ναι, μπερδεύει τον Ιανουάριο με τον Σεπτέμβρη» είπε.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς επεσήμανε:

Τα μέτρα του ΟΟΣΑ που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, κάποτε τα ξόρκιζε. Όπως οι φούρνοι που τώρα μπαίνουν κριτήρια για να μπορούν να κριθούν παραδοσιακοί. Σιγά το πράγμα. Βέβαια θέλουμε να κλείσει η αξιολόγηση, αλλιώς η χώρα θα είναι σε ένα εκκρεμές μεταξύ χάους και θανάτου. Αλλά όποιος εισηγήθηκε τρίτο μνημόνιο, σημαίνει πως δεν του έφταναν τα προηγούμενα μνημόνιο. Και όσο μιλούμε εδώ, κάποιος κόσμος καρδιοχτυπά μη χάσει το σπίτι του από το δημόσιο.

Τέλος, για τα σενάρια πρόωρης κάλπης, τόνισε πως «θα πρέπει να μας πει ο ΣΥΡΙΖΑ, τι θα λύσουν οι εκλογές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα