24 Απριλίου 2024 / 4:30 πμ
24 Απριλίου 2024 / 4:30 πμ

Σύγκρουση για την απεργία της ΠΝΟ

από fimotro

Μεγαλώνει το χάσμα ανάμεσα στην κυβέρνηση και στους ναυτεργάτες με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) να καταγγέλλει τον υπουργό Ναυτιλίας για «δήθεν» δεσμεύσεις υπέρ της λύσης των προβλημάτων τους, αλλά και ότι προσπαθεί να τους φέρει απέναντι σε άλλες κοινωνικές ομάδες. Άμεση ήταν η απάντηση του Π. Κουρουμπλή ο οποίος κάνει λόγο για αδιάλλακτη στάση της ΠΝΟ την ώρα που η ηγεσία του υπουργείου, έχει πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι στα αιτήματά της και ζητάει να συνεχιστεί και ο διάλογος, για να βρεθεί οριστική λύση.
Ο υπουργός υπενθυμίζει ότι ο βασικός λόγος που η ΠΝΟ άρχισε την πανελλαδική απεργία, ήταν η ενδεχόμενη αύξηση του υφιστάμενου φορολογικού καθεστώτος των κατωτέρων πληρωμάτων και των αξιωματικών, από 10% και 15% που είναι σήμερα, μέχρι και το 45%. Κατά τον κ. Κουρουμπλή, η κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή, απέρριψε το ενδεχόμενο αυτό και η συζήτηση περιορίστηκε σε ενδεχόμενη αύξηση μόλις 3%. Μάλιστα σε μήνυμά του προς τους ναυτικούς με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Νικολάου τούς διαβεβαιώνει ότι «η κυβέρνηση νοιάζεται πραγματικά για τον έλληνα ναυτιλλόμενο και ότι δεν υφίσταται θέμα εξομοίωσης του φορολογικού καθεστώτος. Ακόμα και γι’ αυτό το 3 % που ζητούν οι θεσμοί, η κυβέρνηση κάνει τα πάντα και είμαι βέβαιος ότι δεν θα επιβληθεί».
Η επιστολή της ΠΝΟ
Η επιστολή-καταγγελία την ΠΝΟ , κάνει γνωστούς τους λόγους που δεν αποδέχεται την πρόσκλησή του και τον καταγγέλλει δημόσια συστήνοντάς του «να σταματήσει να προκαλεί και να δημιουργεί ευθέως καταστάσεις κοινωνικού αυτοματισμού σε βάρος των ναυτεργατών, μετακυλώντας σε εμάς δικές τους ευθύνες».
Τον καταγγέλλει επίσης ότι τους ζητά να θέσουν οι ίδιοι σε λειτουργία τον απεργοσπαστικό μηχανισμό (πλοίο ασφαλείας), τον οποίο η κυβέρνηση καταψήφισε όταν ήταν αντιπολίτευση. Εν τω μεταξύ το υπουργείο Ναυτιλίας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τη μεταφορά μαθητών από την Κρήτη στην Αθήνα τονίζοντας ότι «ύστερα από πρωτοβουλία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, με τη συνεργασία του υπουργείου Παιδείας όπως και με την ουσιαστική συμβολή του υπουργού Μεταφορών Χ Σπίρτζη, αλλά και του διοικητή της ΥΠΑ, Κ. Λιντζεράκου, και μετά την προσφορά των τριών αεροπορικών εταιριών, Aegean, Astra και Sky Express, μεταφέρθηκαν δωρεάν από την Κρήτη όλοι οι εκδρομείς μαθητές και μαθήτριες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα