24 Απριλίου 2024 / 11:06 πμ
24 Απριλίου 2024 / 11:06 πμ

Σχέδιο τεσσάρων σημείων για την ανάπλαση της Αθήνας

από fimotro

Τέσσερις παρεμβάσεις που αναμένεται να αφήσουν βαθύ «αποτύπωμα» στην εικόνα της Αθήνας θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχουν σήμερα στις 5 το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.
Μεταξύ αυτών, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου, με ευρείες παρεμβάσεις από το Σύνταγμα ως τον Κεραμεικό, η κατεδάφιση του γηπέδου του Παναθηναϊκού και η συνένωση με τα προσφυγικά με την υπογειοποίηση της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και τη δημιουργία ενός χώρου πρασίνου που θα αρχίζει από τον Λυκαβηττό και θα επεκτείνεται μέχρι τις προσφυγικές κατοικίες.
Μάλιστα το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία νέου γηπέδου για την ομάδα του Παναθηναϊκού στο Γουδή, σε χώρο πλησίον του νοσοκομείου Αεροπορίας, δίπλα στον σταθμό Κατεχάκη. Επίσης, μεταξύ των τεσσάρων παρεμβάσεων που εξετάζονται είναι και η ανάπλαση του Ελαιώνα με τη δημιουργία χώρων μαζικής άθλησης.
Για την επεξεργασία του σχεδίου πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή συναρμόδιων υπουργών και της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα