29 Μαρτίου 2024 / 4:36 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 4:36 πμ

Σφοδρή επίθεση Δραγασάκη στους Θεσμούς και τον Τόμσεν

από fimotro

Την εκτίμηση ότι η συμφωνία θα κλείσει και μάλιστα στην ώρα της εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, και αυτό γιατί οι στόχοι του προγράμματος καλύπτονται, ενώ πολλοί από αυτούς υπερκαλύπτονται, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.
Από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών επεσήμανε, ότι η συμφωνία καθυστερεί γιατί οι δανειστές έχουν αποκλίνουσες απόψεις και το ΔΝΤ ζήτησε νέο πακέτο μέτρων ύψους 3,6 δισ. ευρώ. Ένα θέμα που ακόμα εμποδίζει την επίτευξη της συμφωνίας είναι το εξωδικαστικό ζήτημα των δανείων. «Θέλω να παρακαλέσω τους θεσμικούς παράγοντες όταν λένε υπογράψτε να εξηγούν τι να υπογράψουμε» είπε δηκτικά στέλνοντας μήνυμα στο Ταμείο.
«Πέρα από τα greek statistics, έχουμε και τα Τόμσεν statistics» τόνισε εξαπολύοντας εμμέσως επίθεση στον Πολ Τόμσεν για τα λάθη και τις εμμονές του.
«Η κυβέρνηση και το κυβερνητικό έργο έχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης» παραδέχτηκε πάντως o κ. Δραγασάκης.
Ο ίδιος επέμεινε ότι δεν θα υπάρξει τέταρτο μνημόνιο, ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στις αγορές (δοκιμαστικά για πρώτη φορά το 2017) και ότι εφόσον κλείσει η αξιολόγηση και συγκεκριμενοποιηθούν τα μέτρα για το χρέος τότε η ΕΚΤ, που κινείται ανεξάρτητα, «φέρεται» είπε να έχει αποφασίσει να εντάξει την Ελλάδα στην ποσοτική χαλάρωση (QE).
Ειδικότερα για το θέμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού είπε ότι καθυστερεί «γιατί υπάρχει ένα δίλημμα αν θα πρέπει να επιτρέπουμε να διαγράφονται και φόροι η μόνο πρόστιμα» αν θα πρέπει να διαγράφεται και ΦΠΑ που έχει εισπραχθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα