16 Απριλίου 2024 / 9:58 μμ
16 Απριλίου 2024 / 9:58 μμ

Συστήματα τεχνητής ευφυίας για ακριβέστερη διάγνωση του καρκίνου!

από fimotro

Μία αυτοματοποιημένη τεχνολογία επεξεργασίας εικόνας, η οποία είναι σε θέση να προσφέρει αποτελεσματική και ακριβή διάγνωση χρησιμοποιώντας αξονικό τομογράφο και ιστοπαθολογικές εικόνες, ανέπτυξε μία ερευνητική ομάδα τμήματος Επιστήμες Υπολογιστών και Τεχνολογίας σε κινεζικό πανεπιστήμιο με έδρα το Χονγκ Κονγκ.

Η τεχνολογία αυτή δοκιμάστηκε σε δύο από τους πιο διαδεδομένους καρκίνους στο Χονγκ Κονγκ, τον καρκίνο του πνεύμονα και τον καρκίνο του μαστού, επιτυγχάνοντας ακρίβεια στη διάγνωση 91% και 99% αντίστοιχα, ενώ η εξέταση διήρκησε 10 λεπτών και 30 δευτερολέπτων.

Οι δοκιμές αυτές αποδεικνύουν ότι η τεχνολογία όχι μόνο ενισχύει την αποτελεσματικότητα της κλινικής διάγνωσης, αλλά μειώνει και το περιθώριο σφάλματος στη διάγνωση.

Η αυτοματοποιημένη τεχνολογία ανίχνευσης και ανάλυσης αναμένεται να υιοθετηθεί ευρέως από τον τοπικό ιατρικό τομέα τα επόμενα δύο χρόνια.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα