18 Απριλίου 2024 / 4:30 πμ
18 Απριλίου 2024 / 4:30 πμ

ΣΥΡΙΖΑ: Να προχωρήσει η δικαιοσύνη με ταχείς ρυθμούς στην έρευνα των paradise papers

από fimotro

Γραπτή ανακοίνωση εξέδωσε η νομαρχιακή επιτροπή Χρηματοπιστωτικού Τομέα του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία καλείται η Δικαιοσύνη, να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς στην έρευνα των στοιχείων των paradise papers και να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα διαλεύκανσης πιθανών σκανδάλων σε βάρος της κοινωνίας μας.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, μέσα από τις αποκαλύψεις των paradise papers, προκύπτει ένα τεράστιο «νόμιμο σκάνδαλο φοροδιαφυγής» που αφορά και τη χώρα μας. «Αποδεικνύεται με βάση τα δημοσιοποιημένα στοιχεία, που μέχρι τώρα δεν έχουν διαψευστεί από κανέναν, ότι μέρος του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος, είτε ως τράπεζες, είτε ως πρόσωπα, έχει τη δική του παρουσία στα paradise papers» αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει πως «αποδεικνύεται ότι τα αναγκαία ποσά για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, δεν προέκυψαν μόνο από το κούρεμα των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου, ούτε από τον όγκο των κόκκινων δανείων των πολιτών, αλλά και από σφετερισμό τραπεζικού χρήματος με σκοπό τον έλεγχο τραπεζών από το κατεστημένο».

Η επιτροπή αναφέρει, πάντα με βάση τις αποκαλύψεις για τα paradise papers, ότι ελληνική τράπεζα δάνειζε εξωχώρια funds αγνώστων μετόχων, για να συμμετάσχουν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου άλλης ελληνικής τράπεζας. «Δηλαδή χρησιμοποιούσαν χρήμα πολιτών μιας ελληνικής τράπεζας για να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν κάποιοι μερίδιο σε άλλη ελληνική τράπεζα, χωρίς να καταβάλουν οι ίδιοι το ανάλογο τίμημα αλλά το φόρτωναν στην ελληνική κοινωνία» τονίζεται.

«Οι πολίτες όμως απαιτούν να βρεθούν οι ένοχοι των πιθανών εγκλημάτων και να πληρώσουν το νομικό, ηθικό και οικονομικό τίμημα των ενεργειών τους. Οι ελληνικές τράπεζες και τα αρμόδια τραπεζικά στελέχη, οφείλουν, να στηρίξουν τους πολίτες-δανειολήπτες, που αγωνιούν μέσα στις καθημερινές δυσκολίες, να ανταπεξέλθουν στην πληθώρα των απαιτήσεων, χωρίς να χάσουν την ελπίδα, την αξιοπρέπεια και την πίστη τους σε ένα καλύτερο αύριο, να στηρίξουν τους έντιμους Έλληνες επιχειρηματίες να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους και να ανορθωθεί η ελληνική οικονομία. Να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την οικονομική και κοινωνική ανάταξη της χώρας, γιατί δεν αρκεί να ευημερούν οι αριθμοί, αλλά πρέπει πρωτίστως να ευημερούν οι άνθρωποι, στους οποίους οι τράπεζες χρωστάνε την εξυγίανσή τους» καταλήγει η επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα