28 Μαρτίου 2024 / 11:30 πμ
28 Μαρτίου 2024 / 11:30 πμ

Συρία: Ρωσικό μαχητικό παρενόχλησε αναγνωριστικό αεροπλάνο των ΗΠΑ

από fimotro

Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, το ρωσικό μαχητικό SU-27, το οποίο ήταν οπλισμένο με βλήματα προσέγγισε απότομα ένα αμερικανικό αναγνωριστικό αεροπλάνο RC-135, τη Δευτέρα.

Καθώς τα αεροσκάφη πετούσαν πλάι πλάι, ο Ρώσος πιλότος ξεκίνησε να κάνει προκλητικές μανούβρες, πετώντας ακανόνιστα όπως λένε οι Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Το περιστατικό συνέβη μία μόλις μέρα μετά την κατάρριψη από τους Αμερικανούς, ενός συριακού στρατιωτικού τζετ κοντά στην πόλη Ράκκα, έπειτα από βομβαρδισμό κοντά σε συμμαχικές δυνάμεις των ΗΠΑ. Ήταν η πρώτη φορά που η Ουάσινγκτον προέβη σε τέτοια ενέργεια στην περιοχή.

Η Ρωσία, από την άλλη, σύμμαχος του Σύριου Προέδρου Μπασάρ Αλ Άσσαντ, ανέφερε ότι τα υπό την ηγεσία των ΗΠΑ αεροσκάφη του συνασπισμού που πετούν δυτικά του ποταμού Ευφράτη στη Συρία είναι δυνητικοί στόχοι και εντοπίζονται με πυραυλικά συστήματα και στρατιωτικά αεροσκάφη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα