29 Μαρτίου 2024 / 12:14 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 12:14 πμ

Συννεφιασμένος ο καιρός με τοπικές βροχές σήμερα

από fimotro

Αυξημένες νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Κρήτη και στην Εύβοια και βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κατά τόπους στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στη Δυτική Μακεδονία και στις Κυκλάδες αναμένουμε σήμερα.

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται επίσης τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο, φαινόμενα που βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανοικτά.

Παράλληλα, θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα επικρατήσουν στο Αιγαίο, ενώ οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν αισθητή πτώση κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα.

Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 10 έως 21 στη Βόρεια Ελλάδα, από 12 έως 22 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 15 έως 26 στη Δυτική Ελλάδα, από 15 έως 22 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 12 έως 22 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 17 έως 23 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα όπου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8 με 9 μποφόρ, και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, ενισχυόμενοι σταδιακά κατά τόπους σε θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στην περιοχή του Κάβο Ντόρο οι εντάσεις των ανέμων δεν αποκλείεται πρόσκαιρα να αγγίξουν και τα 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ, με σταδιακή ενίσχυση σε ισχυρούς 6 μποφόρ και πιθανόν αργά το βράδυ τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Νεφώσεις με ασθενείς βροχές κατά περιόδους κυρίως στα βόρεια και δυτικά τμήματα του νομού, περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 21 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα διατηρηθούν 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στο Σαρωνικό ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ, και στο Νότιο Ευβοϊκό σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις, 7 με 8 μποφόρ.

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα