28 Μαρτίου 2024 / 1:40 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 1:40 μμ

Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι στο Αιγαίο

από fimotro

Σε νέες παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου προχώρησε σήμερα η τουρκική πολεμική Αεροπορία, ενώ σε μία περίπτωση, η διαδικασία αναχαίτισης ζεύγους τουρκικών αεροσκαφών, εξελίχθηκε σε εμπλοκή με ελληνικά MIRAGE-2000 που είχαν απογειωθεί από τη Σκύρο.

Συνολικά, σήμερα εισήλθαν στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως, μία τετράδα τουρκικών αεροσκαφών (2 F-16 και 2 F-4), τρία ζεύγη τουρκικών αεροσκαφών οπλισμένα, ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235 και ένα μεμονωμένο τουρκικό F-16.

Καταγράφηκαν 11 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, που εξελίχθηκαν σε 12 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σε διάφορες περιοχές του Αιγαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εμπλοκή του ζεύγους των τουρκικών F-16 με το ζεύγος των ελληνικών Mirage-2000 σημειώθηκε στις 14:55 μμ, νοτίως της Χίου.

Η τετράδα των τουρκικών αεροσκαφών, μαζί με το ζεύγος των επίσης οπλισμένων τουρκικών F-16, εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως, ανατολικά της Ρόδου και βγήκαν από το FIR Λευκωσίας και οι πληροφορίες ανέφεραν ότι εκτελούσαν εκπαιδευτική δραστηριότητα.

Οι ίδιες πληροφορίες απέδιδαν την παρουσία του μεμονωμένου τουρκικού F-16 κατά καιρούς στο FIR Αθηνών, όπως σήμερα και την περασμένη Τρίτη, σε κινήσεις νευρικότητας της γείτονος, λόγω των εσωτερικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Σε όλες τις περιπτώσεις, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από ελληνικά μαχητικά που απογειώθηκαν από τη Λήμνο, την Σκύρο και τη Σούδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα