23 Απριλίου 2024 / 8:27 μμ
23 Απριλίου 2024 / 8:27 μμ

Συνεχίζεται η απορρύπανση στις παραλίες της Αττικής

από fimotro

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η απορρύπανση του παραλίου μετώπου της Αττικής, για όγδοοη μέρα μετά την εξάπλωση της πετρελαιοκηλίδας, με τα έξι απορρυπαντικά σκάφη να συνεχίζουν την δράση τους, την ώρα που σήμερα το πρωί Δήμαρχοι παράλιων Δήμων της Αττικής συναντήθηκαν με Ολλανδούς εμπειρογνώμονες, ειδικούς στην αντιμετώπιση παρόμοιων περιστατικών.

Ειδικότερα, σήμερα το πρωί με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, οι δήμαρχοι Αλίμου και Ελληνικού- Αργυρούπολης ήρθαν σε επαφή με εμπειρογνώμονες από το Ρόντερνταμ, οι οποίοι διαθέτουν σημαντική πείρα και τεχνογνωσία στο συγκεκριμένο ζήτημα, προκειμένου να ακούσουν τις δικές τους απόψεις για την διαδικασία απορρύπανσης.

Όπως είπαν χαρακτηριστικά «έχει γίνει πολύ καλή δουλειά και σε τέσσερις ημέρες», τουλάχιστον η παραλία Αλίμου όπου βρίσκονταν, δήλωσαν ότι «θα μπορούσε να αποδοθεί και πάλι στους χρήστες της», ενώ πρόσθεσαν ότι εάν υπήρχαν ειδικά μηχανήματα αυτό θα μπορούσε να γίνει και εντός της ημέρας. Το κλιμάκιο του Ρότερνταμ παρέδωσε την αναφορά του στους αρμόδιους και σε αυτήν περιέχονται οι προτάσεις που υπέβαλαν.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε: «Πρόκειται για μέλη του Λιμενικού του Ρότερνταμ, οι οποίοι ήρθαν μετά από εντολή του Δημάρχου της πόλης. Εξήραν τη δουλειά που γίνεται σε όλη την έκταση της ακτογραμμής. Θέλει όμως ακόμα περισσότερη δουλειά, θέλει μέσα, πάντως είμαστε πρόθυμοι να έρθουμε με εθελοντές». 

Την ίδια στιγμή, χθες τελευταία στιγμή απετράπη «το να τιναχτεί στον αέρα» η διαδικασία απάντλησης πετρελαίου από το ”Αγία Ζώνη ΙΙ”, καθώς τα πιστοποιητικά του θα έληγαν σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα