28 Μαρτίου 2024 / 10:15 πμ
28 Μαρτίου 2024 / 10:15 πμ

Συνεχίζει τον πόλεμο ο Τραμπ κατά New York Times και CNN

από fimotro

donald-trump-ena«Ανέκδοτο» αποκάλεσε τα ιστορικά μέσα ενημέρωσης New York Times και CNN ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, όταν αυτά αντέδρασαν για τον αποκλεισμό τους από την επίσημη ενημέρωση. Ο Λευκός Οίκος απέκλεισε χθες μεγάλα αμερικανικά ΜΜΕ από την ενημέρωση των δημοσιογράφων εκτός κάμερας που έκανε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας, σύμφωνα με εκπροσώπους των ειδησεογραφικών οργανισμών, που διαμαρτυρήθηκαν έντονα κάνοντας λόγο περί ευνοιοκρατίας.

Στους δημοσιογράφους του τηλεοπτικού δικτύου CNN, της εφημερίδας The New York Times, του ιστότοπου Politico, της εφημερίδας The Los Angeles Times και του ιστότοπου BuzzFeed δεν επιτράπηκε να παρακολουθήσουν την ενημέρωση χωρίς κάμερα που έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ. Αντιθέτως επετράπη σε συντηρητικά ΜΜΕ πολύ μικρότερου κύρους, όπως το δίκτυο One America News Network, που προσφέρει ιδιαίτερα ευνοϊκή κάλυψη στην κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, να είναι παρόντα.

Ο Σπάισερ δεν εξήγησε γιατί εξαιρέθηκαν τα συγκεκριμένα ΜΜΕ από την ενημέρωση.

Δημοσιογράφοι περίπου 12 μέσων ενημέρωσης ήταν παρόντες στην ενημέρωση, συμπεριλαμβανομένων του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, του Bloomberg και του CBS. Ο διαπιστευμένος συντάκτης του Associated Press δεν παρέστη σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους συναδέλφους του που αποκλείστηκαν. Ο Σπάισερ είπε ότι «η δουλειά μας είναι να διασφαλίσουμε ότι επικοινωνούμε με τους ανθρώπους στα μέσα ενημέρωσης. Θέλουμε να απαντάμε στις ερωτήσεις σας, αλλά δεν χρειάζεται να κάνουμε τα πάντα μπροστά στην κάμερα κάθε μέρα».

«Τίποτα σαν κι αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ στον Λευκό Οίκο στη μακρά ιστορία της κάλυψής μας για πολλές και διάφορες κυβερνήσεις», επισήμανε ο Ντιν Μπακέ, διευθυντής των Νιού Γιορκ Τάιμς, σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα. «Διαμαρτυρόμαστε έντονα για τον αποκλεισμό των Νιού Γιορκ Τάιμς και των άλλων ειδησεογραφικών οργανισμών. Η ελεύθερη πρόσβαση των μέσων ενημέρωσης σε μια διαφανή κυβέρνηση είναι προφανώς (ζήτημα) κρίσιμου εθνικού συμφέροντος».

Σε ανάρτησή του στο Twitter, το CNN τόνισε: «Αυτή είναι μια απαράδεκτη εξέλιξη (…) Προφανώς, έτσι ανταποδίδει (ο Λευκός Οίκος) όταν μεταδίδεις γεγονότα που δεν του αρέσουν. Θα συνεχίσουμε να τα μεταδίδουμε».

Η Ένωση Ανταποκριτών Λευκού Οίκου (White House Correspondents Association, WHCA) εξέδωσε και αυτή ανακοίνωση διαμαρτυρίας. «Το διοικητικό συμβούλιο της WHCA διαμαρτύρεται έντονα για το πώς χειρίστηκε τη σημερινή ενημέρωση ο Λευκός Οίκος», τόνισε ο Τζεφ Μέισον, πρόεδρος της Ένωσης και ρεπόρτερ του Ρόιτερς.

Η απάντηση του Τραμπ ήρθε, όχι μέσω του εκπροσώπου, αλλά του προσωπικού λογαριασμού του προέδρου στο Twitter: «Τα μέσα των ΨΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ εις γνώσιν τους δεν μεταδίδουν την αλήθεια. Ένας μεγάλος κίνδυνος για την χώρα μας. Οι αποτυχημένοι Νιου Γιορκ Τάιμς έχουν γίνει ανέκδοτο. Το ίδιο και το CNN. Λυπηρό!», έγραψε λίγες ώρες μετά την αναστάτωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα