28 Μαρτίου 2024 / 10:54 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 10:54 μμ

Συνεφιασμένος κατα τόπους ο καιρός σήμερα- Έως 14 βαθμούς η θερμοκρασία

από fimotro

Εως και τις πρωινές ώρες τοπικές βροχές θα εκδηλώνονται σήμερα, κατά τόπους στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, στο Ανατολικό Αιγαίο και στο Ιόνιο.

Γρήγορα στο Ανατολικό Αιγαίο ο καιρός θα βελτιωθεί πρόσκαιρα, ενώ στη Βόρεια Ελλάδα τα φαινόμενα θα περιοριστούν.

Σταδιακά, οι βροχοπτώσεις και οι καταιγίδες στο Ιόνιο θα ενταθούν και θα επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Τα ισχυρότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στην Πελοπόννησο, στη Στερεά, στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην Εύβοια και στη Δυτική Κρήτη. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με υψόμετρο έως 700 περίπου μέτρα (πιθανόν και χαμηλότερα στα σύνορα με τη Βουλγαρία).

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 0 έως 8 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 11, στην Κεντρική Ελλάδα από 2 έως 14 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 6 έως 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 16 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 8 έως 15 βαθμούς, αλλά στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, ενισχυόμενοι σταδιακά σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.

Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους και σταδιακά θα ενισχυθούν σε μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ και πιθανόν τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, αλλά μέχρι το βράδυ θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με ίδιες εντάσεις.

Στην Αττική αναμένουμε νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν δίνοντας προς το βράδυ βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα αργά το βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας ενδέχεται παροδικά να είναι ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε νοτιοανατολικού και θα ενισχυθούν σε μέτριους έως ισχυρούς, 5 με 6 μποφόρ, και πιθανόν τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας. Προς το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί πρόσκαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι και σταδιακά μέτριοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα