29 Μαρτίου 2024 / 7:53 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 7:53 πμ

Συνελήφθη 60χρονος δάσκαλος μουσικής που ασελγούσε σε ανήλικες μαθήτριες!

από fimotro

Συνελήφθη 60χρονος καθηγητής μουσικής με την κατηγορία ότι ασελγούσε από τις αρχές του έτους σε ωδείο που εργαζόταν στη βορειοανατολική Αττική σε τρεις μαθήτριες του ηλικίας οι δυο εξ αυτών 9 ετών και η τρίτη 11 ετών.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν μια από τις μαθήτριες αποκάλυψε στους γονείς της τι συνέβαινε στο ωδείο και τότε εκείνοι μαζί της πήγαν στους αστυνομικούς και κατήγγειλαν το περιστατικό. Όταν οι αστυνομικοί ερεύνησαν τα φωτογραφικά αρχεία που διατηρούσε ο 60χρονος αντιλήφθηκαν να απεικονίζονται άλλα δυο κορίτσια. Το ένα εξ αυτών μέσα στη χρονιά είχε ενημερώσει τους γονείς του ότι δεν ήθελε να συνεχίσει τα μαθήματα χωρίς να τους έχει εξηγήσει το λόγο. Οι γονείς της ενημερώθηκαν από τους αστυνομικούς ενώ το τρίτο κορίτσι απουσιάζει σε καλοκαιρινές διακοπές και θα μιλήσουν μαζί του τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. όταν επιστρέψει. Σύμφωνα με πληροφορίες είχε καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των κοριτσιών και έτσι τα «παγίδευε». Ακόμη πληροφορίες αναφέρουν πως οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης δεν είχαν αντιληφθεί κάτι.

Ο 60χρονος, ο οποίος φέρεται να παραδέχθηκε τις πράξεις του, κατηγορείται για αποπλάνηση παιδιών κάτω των δώδεκα ετών, κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. διαπιστώθηκε, ότι ο 60χρονος εκμεταλλευόμενος την επαγγελματική του ιδιότητα προέβαινε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος ανηλίκων, πράξεις τις οποίες διατηρούσε σε φωτογραφικό αρχείο, μέρος του οποίου είχε πορνογραφικό περιεχόμενο.

Επίσης η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων υποθέσεων συνεχίζεται.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, καθώς και σε σωματική έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 ηλεκτρονικοί φορητοί υπολογιστές, εξωτερικός σκληρός δίσκος, και μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, 2 πιστόλια,
δίκαννο με κομμένη την κάνη και το κοντάκι, κάνη, κλείστρο, 6 μαχαίρια και 2 πτυσσόμενες ράβδοι, 549 φυσίγγια, διαφόρων διαμετρημάτων, 2 φυσίγγια και 2 κάλυκες κυνηγετικού όπλου και 2 ψηφιακοί δίαυλοι. Σχετικά με τα όπλα φέρεται να υποστήριξε ότι τα ήθελε για την ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας του.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκε σε Τακτικό Ανακριτή.

O διοικητής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης σημείωσε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της υπόθεσης ότι: «Θα ήθελα να τονίσω, λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες υποθέσεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, ότι η προστασία των παιδιών είναι μία υπόθεση που αφορά όλους μας, αφού οι δράστες προέρχονται από όλα τα κοινωνικά στρώματα και δρουν χωρίς ταξικές διακρίσεις. Ο δράστης – παιδόφιλος χρειάζεται χώρο και χρόνο για να λειτουργήσει, συνεπώς η αυξημένη εποπτεία και η αφιέρωση περισσότερου χρόνου με τα παιδιά μας, δρα προληπτικά και προστατευτικά.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα