17 Απριλίου 2024 / 12:47 πμ
17 Απριλίου 2024 / 12:47 πμ

Συνελήφθη πρώην στέλεχος της VW για το Dieselgate

από fimotro

Η έρευνα γύρω από το σκάνδαλο χειραγώγησης των δοκιμών εκπομπών ρύπων από τη Volkswagen έλαβε δραματικές διαστάσεις την Πέμπτη, αφότου ο πρώην επικεφαλής για τους κινητήρες στην αυτοκινητοβιομηχανία συνελήφθη, σύμφωνα με πηγή του MarketWatch που γνωρίζει την υπόθεση.

Ο Wolfgang Hatz συνελήφθη την Τετάρτη και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες ενώπιον δικαστή στο Μόναχο την Πέμπτη, εξήγησε η πηγή, προσθέτοντας πως δεν είναι ακόμη σαφές αν το πρώην στέλεχος θα αφεθεί ελεύθερο με εγγύηση.

Η σύλληψη είναι σημαντική γιατί ο Hatz επέβλεπε την κατασκευή των κινητήρων την περίοδο κατά την οποία οι μηχανικοί της Volkswagen κατέστρωσαν το σχέδιο εγκατάστασης παράνομου λογισμικού σε κάποιους κινητήρες ντίζελ, με σκοπό να παραπλανήσουν τις αρχές για την ποσότητα των ρύπων που εκπέμπουν.

Ο Hatz είναι το ανώτερο μεταξύ όλων των στελεχών που έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής, ενώ παράλληλα ήταν έμπιστος του Martin Winterkorn, του πρώην διευθύνοντα συμβούλου της VW που παραιτήθηκε λίγες μέρες αφότου ξέσπασε το σκάνδαλο. Ο Winterkorn έχει αρνηθεί ότι γνώριζε οτιδήποτε για τη χρήση παράνομου λογισμικού στα ντίζελ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα