24 Απριλίου 2024
24 Απριλίου 2024

Συνελήφθη η Πόλα Ρούπα

από fimotro

Συνελήφθη σήμερα, περίπου στις 6 το πρωί, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία η καταζητούμενη Πόλα Ρούπα, 48 ετών, που διώκεται ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» και σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η Πόλα Ρούπα εντοπίστηκε σε σπίτι στα νότια προάστια, όπου διέμενε με το ανήλικο παιδί της. Μαζί με την 48χρονη συνελήφθη και μια 25χρονη για υπόθαλψη, καθώς τη φιλοξενούσε στο σπίτι της.Οοι αστυνομικοί την ώρα που ακινητοποίησαν την Πόλα Ρούπα εντόπισαν πάνω της, για την ακρίβεια στην τσάντα της ένα πιστόλι, έτοιμο προς χρήση. Ωστόσο, η ίδια δεν έκανε κάποια κίνηση για να το χρησιμοποιήσει.
Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ρούπα χρησιμοποιούσε δύο σπίτια.
Σύμφωνα με τα όσα είπε στο newsit.gr ο παππούς της 25χρονης που συνελήφθη μαζί με την Πόλα Ρούπα η εγγονή του είχε παραχωρήσει το μικρό διαμέρισμα στην 48χρονη και έτσι το πιο πιθανό είναι στο διαμέρισμα της οδού Αθανασίου Διάκου στον Άγιο Δημήτριο να διέμενε η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη με το παιδί τους και στο κοντινό διαμέρισμα της Ηλιούπολης η ιδιοκτήτρια του σπιτιού.Οι συλληφθείσες έχουν οδηγηθεί στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
Η Πόλα Ρούπα κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας, της οποίας φαίνεται να ηγείται η ίδια, μετά τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη και την αναζητούσαν δύο χρόνια.
Η Πόλα Ρούπα, γεννήθηκε το 1969 στην Καλαμάτα, σπούδασε στο Μαθηματικό και γνώρισε τον Νίκο Μαζιώτη σε ηλικία 26 ετών, στην κατάληψη του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1995. Τότε μάλιστα, η Ρούπα είχε προσαχθεί μαζί με άλλα 500 άτομα. Από τότε αναπτύχθηκε ένας δεσμός ο οποίος επεκτάθηκε και στην τρομοκρατία.
Η 47χρονη είναι η μόνη που έχει τα «κλειδιά» από τις γιάφκες του Επαναστατικού Αγώνα και της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών.Η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη είχε δυναμικούς συνοδοιπόρους μία ακόμη γυναίκα και έναν άνδρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα