18 Απριλίου 2024 / 7:19 μμ
18 Απριλίου 2024 / 7:19 μμ

Συνελήφθη «εγκέφαλος» κυβερνοσυμμορίας – Προκάλεσε ζημίες άνω του 1 δισ. ευρώ

από fimotro

Ο επικεφαλής «κυβερνοσυμμορίας» που έχει χτυπήσει 100 οικονομικούς οργανισμούς παγκοσμίως, συνελήφθη στην Ισπανία, σύμφωνα με τη Europol.

Η συμμορία, σύμφωνα με τους Financial Times, προκάλεσε ζημίες άνω του 1 δισ. ευρώ σε τράπεζες και μάλιστα σε περισσότερες από 40 χώρες, χρησιμοποιώντας λογισμικό όπως το Carbanak και το Cobalt, είπε η Europol.

H τακτική τους περιελάμβανε τον προγραμματισμό των αυτόματων μηχανημάτων να βγάζουν χρήματα σε προκαθορισμένες χρονικές στιγμές, τα οποία συλλέγονταν από τα μέλη της συμμορίας, καθώς και τον χειρισμό των δικτύων ηλεκτρονικών πληρωμών.

Τα χρήματα από τις κλοπές ξεπλύθηκαν με τη χρήση κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με τη Europol. Αρκετοί οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένων της ισπανικής αστυνομίας, της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Τραπεζών, ιδιωτικών τραπεζών, του FBI και αρχών στην Λευκορωσία, την Ταϊβάν και τη Ρουμανία συμμετείχαν στην υπόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα