19 Απριλίου 2024 / 4:22 πμ
19 Απριλίου 2024 / 4:22 πμ

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για λαθρεμπόριο καπνού

από fimotro

Συνελήφθησαν, το τελευταίο διήμερο, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, τέσσερα άτομα για κατοχή και διακίνηση τσιγάρων και συσκευασμένου καπνού, τα οποία δεν έφεραν την προβλεπόμενη από τον νόμο, ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης καπνού.

Συγκεκριμένα:

Στις 24 Ιουλίου συνελήφθη στη Μαγούλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Μάνδρας, μία 44χρονη Ελληνίδα, διότι -μετά από έρευνα στο σπίτι της- παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.214 πακέτα τσιγάρα και 296 συσκευασίες καπνού. Επιπλέον, κατασχέθηκε και το χρηματικό ποσό των 3.649 ευρώ.

Στις 25 Ιουλίου συνελήφθησα, στα Σεπόλια, έπειτα από επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 44 και 49 ετών, για διακίνηση καπνικών προϊόντων.

Ειδικότερα, εντοπίστηκε ο 49χρονος να εξέρχεται από αποθήκη της περιοχής και να επιβιβάζεται σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα, μεταφέροντας ποσότητες λαθραίων τσιγάρων και καπνού ενώ λίγη ώρα αργότερα, διαπιστώθηκε να προσεγγίζει με μοτοσυκλέτα την ίδια αποθήκη ο άλλος δράστης, προκειμένου να προμηθευτεί λαθραία καπνικά προϊόντα.

Από την έρευνα στην αποθήκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2.986 πακέτα τσιγάρα και 447 πακέτα καπνού, ενώ ακόμη κατασχέθηκαν 390 ευρώ. καθώς και οι δύο μοτοσυκλέτες.

Στις 25 Ιουλίου συνελήφθη, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στην περιοχή του ΗΣΑΠ Πειραιά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πειραιά, ένας 22χρονος υπήκοος Πακιστάν, διότι μετέφερε μέσα σε βαλίτσα 99 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, οδηγήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα