29 Μαρτίου 2024 / 1:23 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 1:23 πμ

Συναγερμός για να μην υπάρξει προβοκάτσια στην Θράκη…

από fimotro

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται οι ελληνικές αρχές από την Αλεξανδρούπολη ως την Κομοτηνή για την επίσκεψη Ερντογάν στη Θράκη. Αυτό καθώς ο «σουλτάνος» απέδειξε χθες από την Αθήνα ότι είναι αποφασισμένος να πει όλα όσα θέλει χωρίς περιστροφές και να κάνει αναφορές που στα αυτιά των Ελλήνων ακούγονται κάτι παραπάνω από προκλητικές.

Ετοιμάζουν φιέστα στη Θράκη

Το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής έχει κάνει την κινητοποίησή του τις τελευταίες ημέρες και ευελπιστούν ότι θα κινητοποιήσουν έως 15.000 μειονοτικούς στη φιέστα υποδοχής στις 12 το μεσημέρι στο τζαμί Κιρ Μαχαλά.

Την ίδια ώρα υπάρχουν πληροφορίες για… εισαγόμενους κλακαδόρους που θα έρθουν στην Κομοτηνή με λεωφορεία από την Τουρκία, γεγονός που αν επαληθευτεί θα μεγενθύνει τη φιέστα.

Και όλα αυτά ενώ είναι διάχυτος ο φόβος μήπως υπάρξουν ακραία στοιχεία που εμφανιστούν με πανό ή φωνάζουν συνθήματα αλυτρωτικού περιοχομένου.

Στην Κομοτηνή το κλίμα δυναμιτίζεται αρνητικά από πράξεις όπως αυτές που έλαβαν χώρα χθες το βράδυ.

Συγκεκριμένα άγνωστοι πέταξαν φυλλάδια στην τουρκική γλώσσα που προφανώς απευθύνονται σε μέλη της μειονότητας και γράφουν «Σκέψου, ο Ερντογάν θα φύγει, εσύ αύριο θα μείνεις εδώ…».

Το βράδυ της Πέμπτης, όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα xronos.gr άγνωστοι σχημάτισαν σταυρούς με μαύρο σπρέι έξω από σπίτια και γραφεία μουσουλμάνων στην Κομοτηνή.

Στην Θράκη η ΕΛ.ΑΣ έχει λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ έχουν ερευνήσει εξονυχιστικά το τζαμί, όπου θα προσευχηθεί ο Ερντογάν.

Στην Κομοτηνή θα φτάσουν ναυλωμένα λεωφορεία, από άλλες περιοχές της Θράκης, αλλά και από την Τουρκία ενώ παράλληλα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, στις 12 το μεσημέρι.

 

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα στη Θράκη

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Εμινέ και τα μέλη της αποστολής της τουρκικής κυβέρνησης Θ Νχωρήσει από την Αθήνα στις 10:00 για να μεταβεί αεροπορικώς στην Αλεξανδρούπολη.

11:15
Άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. Recep Tayyip Erdoğanκαι της συζύγου του, καθώς και της συνοδεύουσας αντιπροσωπείας στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος».
Υποδοχή από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο και τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Ιωάννη Αμανατίδη, εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης.

12:10
Αφιξη στην Κομοτηνή. Επίσκεψη στο «Kirmahalle Cammi» από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. Recep Tayyip Erdoğan.

13:30-15:00
Γεύμα στο ξενοδοχείο «Chris and Eve Mansion».

16:00
Αναχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. Recep TayyipErdoğan και της συζύγου του, καθώς και της συνοδεύουσας αντιπροσωπείας, με ειδική πτήση.

Μπαρούτι μυρίζει η Κομοτηνή ενόψει της επίσκεψης Ερντογάν. Σύμφωνα με πληροφορίες Τούρκοι προγραμματίζουν φιέστες υποδοχής σε κάθε σταθμό του Σουλτάνου. Στον αντίποδα συγκέντρωση διαμαρτυρίας εναντίον της του Τούρκου προέδρου στην περιοχή, διοργανώνουν σύλλογοι και πολίτες.

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1

Προκαλεί ο ψευδομουφτής

Την ίδια ώρα σε νέες προκλήσεις προχώρησε ο ψευδομουφτής της Ξάνθης, Αχμέτ Μετέ.

Σε ανακοίνωσή του με αφορμή την επίσκεψη Ερντογάν καλεί τον Τούρκου πρόεδρο να «αγκαλιάσει τους Τούρκους» ενώ κάνει λόγο για σκοτεινές και εχθρικές δυνάμεις εναντίον της μειονότητας.

Δείτε το βίντεο από τον Alpha

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα