29 Μαρτίου 2024 / 12:20 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 12:20 πμ

Συνάντηση Τσίπρα με νέους επιχειρηματίες στον Βόλο

από fimotro

“Η χώρα χρειάζεται ένα νέο παραγωγικό μοντέλο με επενδύσεις σε έρευνα και τεχνολογία”, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε νέους επιχειρηματίες του Βόλου, στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Πλινθοκεραμοποιίας, στο πρώην εργοστάσιο των αδελφών Τσαλαπάτα.

Όπως σημείωσε ο κ. Τσίπρας, οι επιχειρηματίες που συνάντησε εκπροσωπούν την άλλη Ελλάδα, της παραγωγής και της καινοτομίας.

Με δεδομένο το στόχο της κυβέρνησης για την παραγωγική ανασυγκρότηση μέσα σε ένα πλαίσιο ενίσχυσης της έρευνας και της τεχνολογίας, σήμερα ο πρωθυπουργός συναντήθηκε στο Βόλο με επιχειρηματίες δεύτερης γενιάς και με επιχειρήσεις startups.

Οι επιχειρήσεις αυτές στην πλειοψηφία τους αναπτύσσουν έναν εξαγωγικό δυναμισμό, ενώ πολλές από αυτές αξιοποιούν σε ποσοστό 90% τους αποφοίτους του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με το οποίο μάλιστα δημιουργούν ένα πλέγμα εκπαίδευσης-έρευνας-παραγωγής.

Ενδεικτικά, η εταιρεία CENTAUR ξεκίνησε εν μέσω κρίσης το 2014 στο Βόλο και δραστηριοποιείται στον αγρο-τεχνολογικό τομέα (AgTech). Προσφέρει λύσεις παρακολούθησης και προστασίας αγροτικών προϊόντων και όλο αυτό γίνεται μέσω μιας πλατφόρμας προσβάσιμης από smartphone, tablet κλπ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία το 2016 προσέλκυσε επενδυτικά κεφάλαια 1,3 εκατ. δολαρίων από κοινοπραξία επενδυτών από Ισραήλ, ΗΠΑ και Ελλάδα. Αποτέλεσμα ήταν και η δημιουργία της Centaur Analytics Inc (επέκταση της εταιρείας) στις ΗΠΑ, με σκοπό την ταχεία διείσδυση στην αμερικάνικη και την παγκόσμια αγορά. Εργάζονται 17 επιστήμονες.

Η εταιρεία των αδελφών Λαζάρου που δραστηριοποιείται στη Βιομηχανία μετάλλου, με επεξεργασία και εμπόριο λαμαρίνας, παραγωγή μεταλλικών εξαρτημάτων, και κάνει χρήση υψηλής τεχνολογίας για ποιοτικά προϊόντα. Εφοδιάζει επιχειρήσεις στον τομέα των μεταφορών, της άμυνας και των κατασκευών.

Η Agile Agriculture Technologies αναπτύσσει συστήματα και αυτοματισμούς ακριβείας για τη γεωργία. Πρόκειται για ένα σύστημα διαφοροποιημένης λίπανσης το οποίο τοποθετείται πάνω στα τρακτέρ. Το σύστημα καταγράφει τις ανάγκες των φυτών σε λίπασμα καθώς το τρακτέρ κινείται εντός του αγρού και αποφασίζει πόσο λίπασμα πρέπει να πέσει σε κάθε σημείο του σε πραγματικό χρόνο. Επίσης η εταιρεία προχώρησε στην παραγωγή ενός βιομηχανικού πρωτοτύπου και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα πρώτα βήματα πωλήσεων.

Η SDNEG (STEEL & STRUCTURAL DETAIL ENGINEERS) προσφέρει υπηρεσίες σχεδιασμού κατασκευών κτιρίων με χρήση τεχνολογίας BIM (Building Information Modeling, δημιουργία 3D μοντέλων ως βάση για τις κατασκευές). Στην εταιρεία εργάζονται 20 μηχανικοί και συμμετέχει σε πολύ μεγάλα projects παγκοσμίως, όπως η αναβάθμιση του Διυλιστηρίου Ελευσίνας (ΕΛΠΕ), η Γέφυρα του Ικονίου (Ελλάδα), το Qatar Mall στην Ντόχα, ο δορυφόρος του Ριάντ, το Ολυμπιακό Στάδιο του Μπακού (Αζερμπαϊτζάν).

Η NILO που δραστηριοποιείται στην παραγωγή και διάθεση απορρυπαντικών κ καλλυντικών. Διαθέτει δύο παραγωγικές μονάδες (Θεσσαλονίκη και Βόλος). Η εταιρεία είναι συνεργάτης μεγάλων εταιρειών της Ευρώπης από τις οποίες προμηθεύεται τις πρώτες ύλες της. Στην εταιρεία εργάζονται 70 άτομα ενώ βραβεύτηκε με το βραβείο καινοτομίας στην κατηγορία των προϊόντων “Personal Care”. Ο τζίρος διπλασιάστηκε κατά τα τρία τελευταία έτη, ξεπερνώντας τα 12.000.000 ευρώ.

Η LNSA (Ελαστικές Ενώσεις) παρέχει υπηρεσίες συγκολλήσεων ιμάντων και άλλες μορφές κατασκευής και επεξεργασίας ελαστικού (παραγωγή ελαστικών ιμάντων µε ενίσχυση συρματόσχοινων, παραγωγή υλικών συγκολλήσεως και επισκευής ελαστικών ιμάντων κλπ). Έχει προχωρήσει σε επενδύσεις άνω των 3.000.000 ευρώ την τελευταία πενταετία, µε υπερσύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό και εξειδικευμένο εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου. Το προσωπικό της εταιρείας ανέρχεται συνολικά σε 140 άτομα. Βασικοί πελάτες ?ΕΗ, ΑΓΕΤ, ΤΙΤΑΝ καθώς και αντίστοιχες του εξωτερικού (Γερμανία, Ισπανία κλπ). Καθιέρωση του εμπορικού σήματος (ELENsa) στις ξένες αγορές.

Τα Σπιτικά Τρόφιμα πρόκειται για μια εταιρεία που παρασκευάζει ημιέτοιμα γεύματα και προπαρασκευασμένες συνταγές (λαχανοντολμάδες, ντολμαδάκια, σεφταλιές κ.ά.) Το 2002 σε συνεργασία με τον όμιλο «ΑΒ Βασιλόπουλο» ανέπτυξε νέα προϊόντα και πέρασε στην παραγωγή ετοίμων φαγητών παραδοσιακής κουζίνας. Από το 2003 εξάγει σε Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Γερμανία. Ενώ για τις πρώτες ύλες συνεργάζεται κατευθείαν με παραγωγούς.

Η ΦΕΡΑΙΑ ΓΗ παρασκευάζει αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά και αιθέρια έλαια. Η εταιρεία εξάγει τα προϊόντα της σε 8 ευρωπαϊκές χώρες και σε 4 πολιτείες της Αμερικής και στον Καναδά. Η εταιρεία κατέχει Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) για το Προϊόν «Τσάι του Βουνού» για την μέθοδο παρασκευής του ροφήματος. Από τον Σεπτέμβριο, σε συνεργασία με την ΚΟΙΝΣΕΠ KannaΒΙΟ, παράγει το πρώτο αιθέριο έλαιο Βιομηχανικής Κάνναβης στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα