25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Συνάντηση Τζιτζικώστα με τον βοηθό υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ

από fimotro

Με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, συναντήθηκε στην έδρα της περιφέρειας, στη Θεσσαλονίκη, ο αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζόναθαν Κοέν, παρουσία της γενικής προξένου των Ηνωμένων Πολιτειών στη Θεσσαλονίκη, Ρεμπέκα Φόγκ.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις, οι αναπτυξιακές δυνατότητες της Κεντρικής Μακεδονίας και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, που μπορούν να την καταστήσουν πόλο έλξης επενδύσεων, σε τομείς όπως ο τουρισμός, η αγροτική οικονομία, και οι νέες τεχνολογίες.

Σε δηλώσεις του ο Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε ότι ήδη αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες που δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την καλύτερη εικόνα της Κεντρικής Μακεδονίας σε δυνητικούς Αμερικανούς επενδυτές και θα ενδυναμώσουν τις ήδη πολύ καλές ελληνοαμερικανικές σχέσεις, μέσα από κοινές δράσεις και συνέργειες σε διάφορους τομείς.

Από την πλευρά του, ο Τζόναθαν Κοέν δήλωσε την πρόθεσή του να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διατήρηση του πολύ καλού κλίματος συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα